Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

Yazar

At mavalı bre Hasan, kargalar bile gülsün!

İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Akit Gazetesi'nin yazarı Ali Karahasanoğlu'nun 15 Temmuz günü, "15 Temmuz darbesini tek başına FETÖ'cüler mi yaptı?" başlıklı bir yazısı yayımlandı. Ali Bey bu akıllara ziyan yazısına, "Her ne kadar '15 Temmuz hain darbesini sadece FETÖ'cüler yaptı' deniliyorsa da.. Acaba gerçek böyle mi?" diye başlıyor... Sonra darbecilerin 15 Temmuz'da TRT'de okuttukları ve darbe girişimine Atatürkçülük sosu katmak için bildiride yer verilen, "Bu ahval ve şerait altında yüce Atatürk'ün önderliğinde milletimizin.." ifadesi ile "Cumhuriyetimizin kurucusu olan Türk Silahlı Kuvvetleri" ifadelerini kanıt yaparak, 15 Temmuz darbe girişiminin önceki darbelerle aynı çizgide olduğuna dair eşsiz(!) bir tespit yapıyor... Sonra diyor ki; "15 Temmuz hain darbe girişimini, FETÖ-Kemalist ittifakı olarak değil de, sadece FETÖ'cülerin girişimi olarak kabul etmek, şu açıdan da imkânsız..." Ardından da, 15 Temmuz'un tepesindeki generallerden Adem Huduti, Akın Öztürk ve Semih Terzi'nin Harp Okulu'ndan mezun olma tarihlerini vererek, FETÖ'cülerin TSK'da yuvalanmasında ve 15 Temmuz'a giden yolda Balyoz, Ergenekon gibi kumpasların ve AKP'nin kabahati olmadığını ispata çalışıyor...

Neredeyse, FETÖ'nün 15 Temmuz'da hiç kabahatinin olmadığını ilan edecek! Lakin FETÖ'yü sinsice aklamaya çalıştığı da ortada. Böylelikle, FETÖ konusunda AKP ile kendi gazetesini, hatta geçmiş yazılarını da aklarım diye düşündü galiba... Ondan dolayı olsa gerek, 2004 Ağustos MGK'sında dönemin TSK'sının "Kemalist" komuta kademesinin önerisi ile alınan FETÖ'nün, o günlerdeki adıyla Gülen Cemaati'nin, tehdit unsuru olarak algılanması ve FETÖ'ye karşı bir eylem planı oluşturulması kararını AKP iktidarının uygulamadığından, AKP'li isimlerin de bu MGK kararını uygulamamalarını bir ara böbürlene böbürlene anlattıklarından hiç bahsetmemiş. Bu belgenin ortaya çıkışının ardından ise Karahasanoğlu'nun gazetesi, "CHP'den 'Gülen'i bitirin' önergesi" manşetiyle çıkmış ve manşetin altında ise, "AKP'nin 2004 MGK kararını uygulamaması sebebiyle 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, arka bahçesi CHP'yi devreye sokarak CHP'li vekillerin 'Gülen Cemaati ve dershanelerinin araştırılması için soru önergesi verdiği" ifade edilmişti. Söz konusu yayın organı, 29 Kasım 2013 tarihinde ise, "Gülen'i AK Parti kurtardı" manşetiyle çıkmış ve bu haberde, "2000 yılında, 10 yıl hapis talebiyle DGM'de yargılanan Fethullah Hocaefendi; 2006 yılında AK Parti Hükümetinin Terörle Mücadele Kanunu'nda yaptığı değişiklikle beraat etti..." denilmişti. Şimdi bu gazete ve yazarı, AKP cenahı dışında herkesi FETÖ'cü ya da FETÖ iş birlikçisi ilan ediyor! Yoksa FETÖ'ye darbe yaptıran Kemalistler size de bu manşetleri mi attırdı?

gorsel.jpg

AKP-FETÖ koalisyonu sırasında, TSK kumpaslara boğulurken devletin resmî belgelerinden Gülen Cemaati tehdit olmaktan çıkarıldı ve TSK'da hiçbir ihracın yapılmadığı bir dönem başladı. Aynı zamanda bu dönem, FETÖ'nün TSK'da Balyoz, Ergenekon ve Askeri Casusluk gibi kumpas davaları üzerinden ciddi tasfiyeler yaptığı ve boşalan general ve amiral kadrolarına Yüksek Askeri Şûra'da ağırlıklı bir şekilde Gülenci subayların terfi ettirildiği bir zaman kesitidir. 2014, 2015 YAŞ toplantıları da aynı şekilde geçti. Org. Işık Koşener'in kumpaslarla tutsak edilen subayların yerine "başkalarının" gelmemesi için gösterdiği dirence rağmen iktidar tarafından dinlenmemesi sonucunda istifa ettiği 2011 sonrasında terfi eden general ve amirallerin büyük bir bölümü, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle bugün tutuklu bulunuyor. Bu bilgileri neden taşımadın o köşene Karahasanoğlu? Bunlarla maval atılamaz diye mi? FETÖ kumpaslarının savcılığına soyunan da, Kemalistler miydi acaba? Siz değil miydiniz; irtica gerekçesiyle ordudan atılanlar yüzünden, bir döneminin paşalarını dinsiz ilan eden? Erdoğan'ın ilk başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Sezer'in vetosu nedeniyle atamasını gerçekleştiremediği, daha sonra Abdullah Gül'ün Çankaya'ya çıkmasıyla atayabildiği müsteşarların FETÖ'cü olduğu ortaya çıkmadı mı? Yoksa Abdullah Gül de mi Kemalist?

Şimdi senin sorduğun soruyu ben sorayım; "Her ne kadar '15 Temmuz hain darbesini sadece FETÖ'cüler yaptı' deniliyorsa da.. Acaba gerçek böyle mi?" Değil! Vallahi de billahi de değil! CIA'nın eski Türkiye uzmanı Henri Barkey ne diyordu; "TSK'yı AKP eliyle kafesledik." Bu kafesleme, AKP'nin bir zamanlar elinde tuttuğu FETÖ silahı ile yapıldı. BOP'a engel Atatürkçü-Milliyetçi subaylar tasfiye edildi ve onların yerine AKP'nin altlarına uçakları, tankları verdiği FETÖ'cü subaylar, Türk Ordusu'na kumpaslardan sonraki bir başka darbe olan 15 Temmuz'u yaptı! Bir yazında da, FETÖ aklaması yapacağına, FETÖ'cülerin kumpaslarla hangi çizgideki subayları tasfiye ettiğini ve TSK içerisinde 15 Temmuz'a direnen subayların hangi çizgide olduğunu yaz! Zira kripto FETÖ'cü bir yazar olsa, FETÖ'nün 15 Temmuz ihanetini aklamak için ancak senin yazdığın yazıyı yazardı... Yok, ben maval atmaya devam edeceğim diyorsan, öyleyse at mavalı bre Hasan, kargalar bile gülsün!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları