Askerlere yönelik ilk ByLock davası başladı

Askerlere yönelik ilk ByLock davası başladı
İstanbul'da FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programı ByLock kullandıkları iddiasıyla tutuklu 19 askerin yargılandığı ve 17 sanıkla ilgili yetkisizlik kararının verildiği davada, davası görülmeye devam edilen 2 sanığın savunması alındı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla tutuklu 19 askerin yargılandığı ve 17 sanıkla ilgili yetkisizlik kararının verildiği davada savunması alınan 2 sanık, suçlamaları kabul etmedi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada 17 sanıkla ilgili verilen yetkisizlik kararının ardından, bu sanıklar ve avukatları duruşma salonundan ayrıldı. Son görev yerleri ve ikametgahları İstanbul olduğu için davaları bu mahkemede görülmeye devam edilen tutuklu sanıklar Alp Çırak ve Bünyamin Soysal'ın ise yargılanmasına devam edildi.

 

 

- "ByLock kullandığımı hatırlamıyorum"

Savunması alınan sanıklardan Alp Çırak, adı geçen FETÖ ile hiçbir şekilde bağının bulunmadığını öne sürerek, "Delil olarak gösterilen ByLock'la ilgili listelerin birinde ismim geçiyor sanırım, diğerlerinde geçmiyor. Telefon hattı bana ait. 2013 ile 2016 yılları arasında kullandım. İkinci hattı ekim 2016'da almıştım. Bahsedilen diğer hattı ise annem üzerinden babam kullanıyor. Çok fazla program indiren, bilişime meraklı bir insanım. O tarihlerde indirmiş olabilirim demiştim ilk sorgumda. 2014'te akıllı telefon almıştım ama böyle bir programı kullandığımı hatırlamıyorum ve hatırlamadığım daha bir sürü program var." dedi.

Çırak, İzmir'de ailesiyle kaldığını, orada okuduğunu, 2006 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni kazandığını ve 2013'te mezun olduktan sonra başvurduğu sözleşmeli subay sınavlarını kazanarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığında işe başladığını belirterek, "Bize kaç puan aldığımızı söylemiyorlar. Asil subay olarak kazandım. Göreve 2 Eylül 2013'te Yalova- Karamürsel Eğitim Merkez Komutanlığında başladım. Üç aylık subay nosyon eğitimimin ardından 13 Aralık 2013'te mezun oldum. Karamürsel Merkez Komutanlığı Polikliniğinde eczacı olarak göreve başladım. Ağustos 2014'ten itibaren de Tuzla'daki Deniz Harp Okulunda eczacı subay olarak görev yaptım. Üsteğmenken 29 Eylül 2016'da açığa alındım, 22 Kasım'da ihraç edildim, 17 Aralık'ta da İzmir'de gözaltına alındım, 21 gün gözaltında kaldım ve tutuklandım." diye konuştu.

İçinde olmadığı bir yapıyla ilgili bilgi veremeyeceğini ve iftiraya uğradığını savunan Çırak, tahliyesini istedi.

Savunması sorulan diğer tutuklu sanık Bünyamin Soysal da, aynı içerikte savunma yaparak tahliyesini talep etti.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmederek duruşmayı 27 Nisan'a erteledi.








 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.