Askerlere bombalı saldırı: çok sayıda can kaybı var

Askerlere bombalı saldırı: çok sayıda can kaybı var
Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni yaptığı açıklamada "54 askerin cansız bedenini bulduk" dedi.

EURONEWS- Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Somali'de Ugandalı askerler tarafından yönetilen bir Afrika Birliği askeri üssüne, terör örgütü El Şebab tarafında 26 Mayıs tarihinde düzenlendi ve saldırıda en az 54 asker yaşamını yitirdi.

Euronews'in haberine göre, Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "54 askerin cansız bedenini bulduk" dedi.

Somali'nin Başkenti Mogadişu'nun 120 km güney batısındaki Bulo Marer'de şafak vakti bomba yüklü bir araç ve intihar bombacıları kullanılarak gerçekleştirilen ve sonrasında şiddetli çatışmaların yaşandığı saldırıyı El Kaide'ye bağlı radikal İslamcı El Şebab örgütü üstlendi.

Daha önce ülkede yaşanan terör olayları hakkında açıklama yapmayan Cumhurbaşkanı Musevini ilk defa, "800 teröristin" saldırısıyla karşı karşıya kalan "bazı askerlerin beklendiği gibi tepki vermediğini ve paniklediğini, bunun da onları dağıttığını ve El Şebab'ın bu durumdan faydalanarak üssü işgal edip bazı teçhizatı imha ettiğini" sözlerine ekledi.

Saldırı sonrası Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği kınama mesajı yayımladı.

ekran-alintisi-001.jpg​​​​​​​

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.