Aşı olmak istemeyen öğretmeni, Bakan Koca ikna etti

Aşı olmak istemeyen öğretmeni, Bakan Koca ikna etti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara'da aşı olmak istemeyen anaokulu öğretmenini telefonla arayarak, ikna etti. Öğretmenin kızı İrem Sezgin, annesi evde aşı olurken çekilen fotoğraflarını ve Bakan Koca ile konuşmasının videosunu, "Meğer ikna ekibi sağlık

Aşı olmak istemeyen öğretmeni, Bakan Koca ikna etti

İrem Sezgin, anaokulu öğretmeni annesinin Covid-19 aşısı yaptırmak istememesi üzerine dün akşam Twitter'daki hesabından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı etiketleyerek, destek istedi. Sezgin, "Annem anaokulu öğretmeni, istese tam şu an aşı olabilir; ama istemiyor. İstememesinin hiçbir gerekçesi yok, sadece inat. Bu insanları hiçbir ikna timiyle ikna edemezsiniz, biz evlatları olarak edemiyoruz. Lütfen bu insanlarla boşa zaman kaybetmeyelim, isteyen olsun" mesajını paylaştı. 

Sağlık Bakanlığı'nca da Sezgin'e Twitter'dan yanıt verilerek, iletişim numarası istendi.

BAKAN KOCA'DAN TEŞEKKÜR TELEFONU

Sağlık Bakanı Koca, İrem Sezgin'i arayarak, annesi ile iletişim sağladı. İrem'in annesi ile konuşan Koca, aşı olması için ikna etti. Bunun üzerine anaokulu öğretmenine evde sağlık ekibi tarafından aşı uygulaması yapıldı. İrem Sezgin de annesine aşı yapılırken ve sağlık ekibiyle birlikte çay içerken çekilen fotoğrafları, "Aşımızı olduk, kahvemizi içtik. İnşallah bir gün sizi de kahve içmeye bekliyoruz Bakanım" mesajı ile Twitter'dan paylaştı.

Bakan Koca da İrem'i ve annesini yeniden telefonla arayarak, teşekkür edip, "Öğretmen olduğunuz için siz biliyorsunuz, öğretmen arkadaşlarımızın özellikle ramazan döneminde aşılarını tamamlayalım istiyoruz. Devamında ilkokul ve okul öncesi dönemin eğitimini sürdürmekte kararlıyız. O nedenle aşı sorununu çözelim istiyoruz. Böyle bir sorun olduğu söylenince yaptırmamak için çok sebep olmamalı, gerekiyorsa 'Görüşelim' dedim. O nedenle rahatsız etmiş oldum. Bu arada aşınızı da olmuş oldunuz" dedi. 

'MEĞER İKNA EKİBİ SAĞLIK BAKANIMIZMIŞ'

İrem Sezgin, Bakan Koca'nın annesiyle telefon görüşmesinin videosunu da "Meğer ikna ekibi sağlık bakanımızmış" notuyla Twitter'dan paylaştı.

Bakan Koca ise Sezgin'in paylaşımını etiketleyerek, "Öncesinde sizin de katkınız az değil. Annenizin aşı olmayı kabul etmesinden hepimiz mutluyuz" mesajını paylaştı. 

'BİR BAKANIN ÖZVERİYLE ÇALIŞMASINI GÖRMEK MUTLULUK VERİCİ'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Covid-19 aşısı olması için ikna ettiği, anaokulu öğretmeni Nesrin Sezgin'in kızı, üniversite öğrencisi İrem Sezgin (25) DHA'ya konuştu. Sezgin, annesinin aslında aşı karşıtı olmadığını; ancak sosyal medyada okuduğu haberlerden etkilenip, tedirginlik yaşadığını söyledi. Sezgin, "Aşı sırası geldiğini görmüştüm ama kendince gerek görmüyordu. ‘Oluruz’ diyerek bir geçiştirme durumu vardı. Daha sonra teyzem araya girdi, ikna etmeye çalıştı. Ne yaptıysak ikna edemedik. Ben bir evlat olarak tedirginliğimden dolayı aşı olmasını istedim. Endişem arttığı için öyle bir paylaşımda bulundum. Bakan Koca’ya kadar ulaşabileceğini düşünmemiştim. Annemin tweet attığımdan haberi yoktu. Sağlık Bakanlığı bana ulaştıktan sonra haberi oldu. Bir vatandaş olarak aslında çok mutluyum, bu olay çok gurur verici. Bir bakanın bizim için bu kadar özveri ile çalışmasını görmek mutluluk verici. Annem aşı olduğu için içim bir nebze daha rahat. Maske, mesafe, hijyen kurallarını elden bırakmayacağız, tedbirlere devam edeceğiz; ama aşı olmasının da vicdan rahatlatıcı etkisinin olduğunu düşünüyorum" dedi.

'SIRASI GELENİN AŞI OLMASI GEREKİYOR'

Sosyal medyadan olumlu dönüşler aldığını belirten İrem Sezgin, "Annem ve çevresinden geri dönüşler oldu. ‘Nesrin hanım siz olduysanız biz de oluruz’ gibi geri dönüşler alıyoruz. En azından kendi yakın çevremizden bu şekilde geri dönüşler almak bizi çok mutlu etti. Biz bütün büyüklerimizi aşıladık. Yaşı gelen herkes aşı oldu. Sadece annemin ‘İhtiyacı olan insanlar aşılansın’ diye bir bekleyişi vardı. Ben aşı olacağım. Şu an yüksek yaş grupları aşılanıyor. Gençlere henüz sıra gelmedi. Hepsinin birer anne- baba olduklarını düşünüyorum. Bir evlat olarak hiçbir anne- babanın geride evlatlarının taşıyamayacağı ‘keşkeler’ bırakmasını istemem. ‘Keşke aşılasaydık’ ya da ‘Keşke biraz daha ikna etmeye çalışsaydık’ gibi bir yük bırakmasınlar evlatlarına. Aşı sonuç olarak toplumsal bir sorumluluğumuz. Aşı sırası gelen aşılanmadığı zaman süreç aslında yavaşlayıp aksıyor. Bu sürecin yavaşlamasının ben kul hakkı olduğunu düşünüyorum. En azından aşı sırası gelenin aşı olması gerekiyor" diye konuştu. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.