Asgari ücrette yeni formül! Herkese farklı ücret

Asgari ücrette yeni formül! Herkese farklı ücret
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, asgari ücret ile ilgili anket çalışmasını tamamladı. Çalışmaya göre asgari ücrette yeni formül üzerinde çalışılıyor. Asgari ücrette mesleğe göre kademeli ücretin belirleneceği iddia edildi. İşte detaylar....

Asgari ücrette yeni formül! Herkese farklı ücret

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, asgari ücret ile ilgili farklı sektörlerdeki işçi, işveren, yönetici, esnaf gibi kesimlerle yaptığı anket çalışması tamamlandı. Yaklaşık 2.500 kişi ile yapılan bu çalışma ile kamuoyu beklentileri tespit edildi.

Bakanlığın asgari ücret hazırlıkları çerçevesinde önceki yıllardan farklı olarak sektörlere göre kademeli bir ücretin belirlenmesi önerisini gündeme aldığı belirtiliyor. Standart asgari ücret için işveren kesiminin 3.500 lirayı kabul ettiği, hükümetin bu rakamın üzerine çıkılması için temasları sürdürdüğü, özellikle riskli mesleklerde standart asgari ücretin üzerinde bir rakamın belirleneceği kaydedildi.

Asgari ücretten verginin kaldırılması tartışmaları ise hükümet cephesinde destek bulmadı. Asgari ücretli için işverene verilen 75 liralık prim desteğinin artırılması konusunda da hazırlık yapıldığı ifade edildi.

VEDAT BİLGİN'DEN AÇIKLAMA

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in, katıldığı toplantılarda vergi kesintisinin kaldırılması önerilerine "Bu tartışmalar doğru değil, mümkün de değil. Bu kesintilerle çalışanların sağlık harcamaları, sosyal güvenlik giderleri karşılanıyor" dediği öğrenildi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.