Asgari ücrette masadaki en güçlü formül belli oldu

Asgari ücrette masadaki en güçlü formül belli oldu
Asgari ücrette 2024 zammı merak konusu oldu. Masadaki formülü Muhammet Bayram açıkladı.

Milyonlarca çalışan asgari ücrete yapılacak zammı dört gözle bekliyor. En son Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte 11 bin 402 TL’ye yükselen Asgari Ücret enflasyon karşısında hızla erimeye başladı.

Asgari ücrete yapılacak yeni yıl zammı ise merak konusu oldu. Uzmanlar ve ekonomistler enflasyon farkını göz önünde bulundurarak, tahminler paylaşmaya devam ediyor.

Asgari ücreti, işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor.

235241-356825223.gif

Komisyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından toplantıya çağrılıyor ve yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört kez toplanıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor.

2024’TE ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ

Yeminli Mali Müşavir Muhammet Bayram asgari ücret ile ilgili Haber7’ye açıklamalarda bulundu.

Bayram, yeni asgari ücret zam oranı beklentisinin yüzde 40 olduğunu söyledi.

Hedeflenen enflasyona göre artışın bu yıl değil 2025'te uygulanabileceğine işaret eden Bayram, 2024'te asgari ücrete iki kez zam yapılmasını ve bu artışların enflasyonun üzerinde olacağını tahmin ettiklerini belirtti. Hedeflenen enflasyon oranında artışın öngörülebilirliği artırdığına dikkat çeken Bayram, ancak enflasyonda beklenen yüksek artış nedeniyle 2024 için mümkün olmayacağını söyledi.

0x0-1637661925606.webp

EN AZ 15 BİN 900’E YÜKSELECEK

6 aylık enflasyon farkının yüzde 38-39 bandında olacağını belirten Bayram, asgari ücrete yüzde 40 bir zam olacağını, bu durumda da asgari ücretin 15 bin 900 seviyesine yükseleceğini söyledi.

Masada diğer bir zam oranının da yüzde 50 olacağına işaret eden Bayram, böyle olması halinde asgari ücretin 17 bin 103 lira olarak uygulanacağını belirtti. Yüzde 50 artış durumunda hükümetin işverene ödenen 500 TL ücret desteğini de yükseltmesi gerektiğini vurgulayan Bayram, asgari ücrette zam oranının yüzde 40 olmasının daha yüksek bir ihtimal olacağını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.