Aselsan'ın geliştirdiği DERİNGÖZ testi başarıyla geçti

Aselsan'ın geliştirdiği DERİNGÖZ testi başarıyla geçti
ASELSAN’ın ürettiği Türkiye’nin ilk Otonom Sualtı Aracı DERİNGÖZ ilk dalışlı testleri başarıyla geçti.

ASELSAN’ın, su altında hem askeri hem de sivil amaçla kullanılabilen, otonom hareket yeteneğine sahip, modüler yapıdaki DERİNGÖZ’ün ilk dalışlı sistem testleri başarıyla yapıldı.
DERİNGÖZ Otonom Sualtı Aracı, sahip olduğu özellikleriyle dikkat çekti. DERİNGÖZ, yüksek manevra yeteneği, hassas navigasyon kabiliyeti özelleştirilebilir görev faydalı yükleri, optik ve sonar görüntüleme teknolojileri, kablosuz haberleşme altyapısı gibi birçok özelliklerle donatıldı.
Türkiye’nin ilk otonom sualtı aracı olan DERİNGÖZ su altında araştırma, keşif ve gözetleme, mayın bulma, boru hattı inceleme, liman ve üs koruma gibi birçok alanda etkin bir şekilde kullanılabilecek.
ASELSAN mühendislerinin ürettiği DERİNGÖZ’ün, su altı operasyonları için sadece ihtiyaç karşılayan değil aynı zamanda ihtiyaç oluşturan bir araç olması planlanıyor.

DERİNGÖZ’ün bu özellikleriyle su altı operasyonlarında kritik bir rol alması bekleniyor.
600 metre derinlikte çalışma yeteneğine sahip olan DERİNGÖZ, modüler sistem mimarisiyle dikkat çekiyor. Kablosuz haberleşme imkanı olan DERİNGÖZ’ün, ihtiyaca göre artırılabilir faydalı yük konfigürasyonları da bulunuyor. DERİNGÖZ’ün, maksimum 5,5 knots hız ve 3 knots tarama hızıyla Mavi Vatan’da Türkiye’ye büyük bir güç çarpanı oluşturması amaçlanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.