Artık Google çevreyi ne kadar kirlettiğinizi gösterecek

Artık Google çevreyi ne kadar kirlettiğinizi gösterecek
Google, gerçekleştirdiği Cloud Next etkinliğinde gelen yeni özellikleri duyurdu.

GOOGLE'DAN ÇEVRE KİRLİLİĞİ İLE İLGİLİ YENİ ÖZELLİK

Google, Cloud Next etkinliğinde birçok yenilikten söz etti. Bu yeniliklerden biri de Google kullanıcılarının ne kadar karbon emisyonuna sebep olduğuna dair verileri görmelerini sağlayacak.

Webtekno’da yer alan bilgilere göre, Google Cloud’un veri ve teknoloji alanındaki projelerinin yönetiminden sorumlu olan Jenn Bennett; HSBC, L’Oréal ve Atos gibi müşterilerle yaptıkları iş birlikleri sayesinde karbon ayak izi raporu sunmada yeni bir şeffaflık seviyesi elde edildiğini söyledi. Yürütülmekte olan bir projeye, ürüne ya da bulundukları bölgeye göre müşterilerin hangi zaman aralığında ne kadar karbon emisyonuna sebep olduklarını izleyebileceklerini belirten Bennett, şirketler detaylı raporlarını ellerine aldıktan sonra sebep oldukları iklim etkilerini nasıl azaltacaklarına dair tavsiyeler almalarının bir sonraki adım olduğunu söylüyor.

EMİSYON SEVİYİSİ AZALACAK

Unattended Projects (Bakılmamış Projeler) kısmında öneriler sekmesi görülecek. Buradan kullanıcılar, gereksiz kaynakları devre dışı bırakarak hem daha sade bir proje ortamına sahip olacak hem de sebep olunan emisyon seviyesini azaltacak.

Ayrıca, Cloud’un karışıklığından kullanıcıları kurtaran Active Assist Recommender bölümüne de Sustainability Impact kategorisi eklenecek. Bu da kullanıcıların Cloud ayarlarını en verimli şekilde optimize etmelerini sağlayacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.