Araştırma görevlisi adayları başvuru yapamıyor! Aranan şartlar yönetmeliğe aykırı

Araştırma görevlisi adayları başvuru yapamıyor! Aranan şartlar yönetmeliğe aykırı
Açtığı araştırma görevlisi ilanlarında özel şartlar arayan Marmara Üniversitesi, adayları zorluyor. Açılan ilanlar yönetmeliğe aykırı görünüyor.

Akademik birimlerde öğretim elemanı olarak çalışmak isteyen pek çok kişinin gözü kulağı Resmi Gazete’de oluyor. Resmi Gazete’de yayınlanan ilanların şartlarını karşılayanlar kadroları zorluyor.

Memurlar.net’in haberine göre; Marmara Üniversitesi’nin Resmi Gazete’de verdiği ilanlar giriş sınavlarına ilişkin yönetmeliğe aykırı görünüyor. 13 Ekim 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan akademik ilanlarda farklı ve adayları zorlayıcı şartlar göze çarpıyor.

1024795.jpg

YÖNETMELİĞE AYKIRI OLDUĞU GÖRÜLDÜ

Marmara Üniversitesi’nin farklı akademik birimlerinde istihdam edilmek üzere çok sayıda araştırma görevlisi arandığı ilanlar Resmi Gazete’de yayınlandı. Ancak ilanlarda yer alan bazı şartların "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümleri ile bağdaşmadığı ve aykırı ifadelerin bulunduğu görüldü.

Söz konusu yönetmelikte "Araştırma görevlisi kadro ilanlarında yer verilen alanla bağlantılı lisans mezuniyetinin yanı sıra "tezli yüksek lisans ve/veya doktora/sanatta yeterlik öğrencisi olmak/yapıyor olmak" şartı haricinde herhangi bir ilave şarta yer verilmemesine," dikkat edilmesi isteniyor.

ilan2.png

ilan1.png

Marmara Üniversitesi’nin verdiği ilanlarda ise, yönetmeliğin belirttiği şartın dışında alınacak birime göre ‘klinik çalışma deneyimi, yurtdışı akademik kurum tecrübe sahibi olma, dijital pazarlama üzerine çalışmış olma, akademik yayın yapmış olma’ gibi farklı ilave ifadeler bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.