Aracınız için en iyisi Kış lastiği mi? Kar zinciri mi? 'İşte sürücülerin mutlaka bilmesi gerekenler'

Aracınız için en iyisi Kış lastiği mi? Kar zinciri mi? 'İşte sürücülerin mutlaka bilmesi gerekenler'
Kısa süre içerisinde ülkemizde etkili olacağı tahmin edilen kar yağışı nedeniyle araç sürücülerinin alması gereken tedbirler artıyor. En çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de kış lastiği ve kar zinciri konusu. Peki bu ikiliden hangisini seçmek sürücüler için daha iyi bir tercih olur? İşte cevabı…

Araçlarınız ne kadar pahalı, ne kadar kaliteli olursa olsun sonuçta bir otomobil ve özellikle kış mevsiminde bazı problemler ile karşı karşıya kalmamak için birkaç tedbir almanız gerekmektedir.

Bunlardan en önemlisi, özellikle ülkemizde de yavaş yavaş etkisini gösteren kış mevsiminde alınması gereken tedbirlerdir.

Bu tedbirler kapsamında karlı veya buzlu yollarda trafik kazası riskini en aza indirmek için aracınıza ‘kış lastiği’ takmalı veya aracınızın lastiklerine ‘kar zinciri’ takmalısınız.

Peki, sert geçen kış mevsiminde muhakkak kullanmanız gereken bu ikiliden hangisi sizin için daha uygun bir seçim olur? İşte ‘kış lastiği’ ve ‘kar zincirinin’ artıları ve eksileri.

Kış lastiğinin artıları: Karlı ve buzlu yollarda mükemmel bir çekiş sağlayan kış lastikleri ayrıca aracınızın kaymasını, rampada kalmasını önleyerek trafik kazası riskinizi en aza indiriyor. Buzlu yollarda olduğu kadar kuru yollarda da iyi performans gösteren kış lastikleri, kar yağmasını beklemeden de araca takılabilir.

Kış lastiğinin eksileri: Kış lastiklerinin en büyük dezavantajın çok yüksek maliyetlere sahip olmasıdır. Diğer lastiklere (yaz, dört mevsim) göre oldukça pahalı olmasının yanı sıra kar seviyesinin fazla olduğu durumlarda da kış zincirler kadar etkili bir performans sunamıyorlar.

Kar zincirinin artıları: Kar zincirlerinin kış lastiklerine göre en büyük avantajı maliyetinin çok daha uygun olması. Kar zincirler ayrıca buzda, kar seviyesinin yüksek olduğu yerlerde de etkili bir performans sunabiliyor. Ayrıca kolaylıkla takılıp çıkarılabilmesi de kar zincirlerinin avantajlarından bir diğeri olarak karşımıza çıkıyor.

Kar zincirinin eksileri: Aracınızın lastiklerine kar zinciri takacaksanız, kuru zeminde, asfalt yollarda aracınızı kullanmayı unutmalısınız. Çünkü kar zincirleri kuru zeminler için değil çamur, yüksek seviyedeki karlı yollarda kullanmak için üretilmiştir. Ayrıca kuru zeminde kar zinciri ile seyahat etmek hem konforunuzu bozar hem de lastiklerinizin çok hızlı aşınmasına sebep olur.

Kış aylarında, özellikle kar yağışının çok olduğu yerlerde sürücülerin vazgeçilmezlerinden olan ‘kış lastiği’ ve ‘kar zinciri’ konusunu artıları ve eksileri ile ele aldık. Bu bilgilerden sonra yapmanız gereken tek şey, sizin için en uygun olan yöntemi seçip aracınıza uygulamaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.