Aracında bunu bulundurmayan trafiğe çıkamayacak! Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor

Aracında bunu bulundurmayan trafiğe çıkamayacak! Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor
Tüm araç sahiplerini yakından ilgilendiren yeni uygulama hayata geçiriliyor. Aracında bunu bulundurmayan trafiğe çıkamayacak.

Alınan yeni bir kararla Taşıt Tanıma Birimi (TTB) sistemi zorunlu hale getiriliyor. Bu kararla beraber araçlar TTB taktırmadan trafiğe çıkamayacak. İşte haberin bütün detayları.

Hayata geçirilmesi planlanan yeni düzenleme kapsamında, bütün araçların plakalarını otomatik olarak Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz'a işleyecek olan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi devreye sokulacak.

Picture background

Araçların yakıt depolarına monte edilen elektronik bir etiket olan Taşıt Tanıma Birimi (TTB) yeni düzenleme ile zorunlu hale geliyor.

İş yerlerine ait ya da iş yerlerinin kiraladığı araçların 31 Aralık 2024 tarihine kadar tüm ticari araçlara TTB takılması zorunlu hale gelecek.

Picture background

TTB sayesinde yakıt alımı sırasında manuel plaka kaydı yapma gerekliliği ortadan kaldırılmış olacak. TTB, akaryakıt satışlarında vergi kayıplarını önlemek ve yakıt alma işlemlerini otomatik hale getirmek amacıyla kullanılacak.

TTB takmayan araçlar, 1 Ocak 2025'ten itibaren trafiğe çıkamayacak. Bu tarihten sonra TTB takmayan araçlara trafik cezası tatbik edilecek. Akaryakıt giderlerinin beyanında kullanılan fiş ve faturalara plaka bilgileri otomatik olarak işlenecek.

Picture background

TTB'lerin fiyatı, yetkili firmalara göre değişiklik gösterirken, ortalama bir TTB fiyatı 250 TL civarında olarak tespit edilmiş durumda.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.