Araç sahipleri dikkat: Sıcak havalarda bunları arabanızda sakın bırakmayın!

Araç sahipleri dikkat: Sıcak havalarda bunları arabanızda sakın bırakmayın!
Artan sıcaklıklar 2023 yılının dünyanın gördüğü en sıcak yıllardan biri olmasına yol açtı. Bu da yaz aylarında alınması gereken önlemlerin artması gerektiği anlamına geliyor. Uzmanların uyarısına göre özellikle otomobillerin içi bu sıcaklarda normalden daha da fazla ısınır ve içinde unuttuğunuz bazı şeyler patlayabilir.

Yaz aylarında arabaların içi dışarıya göre daha çok ısınır. Özellikle 2023 yılında artan sıcaklıkların ardından arabaların iç kısmında çok yüksek sıcaklıklar görülmeye başlandı. bu da tabii farklı önlemlerin alınması gerektiği anlamına geliyor. Yaz aylarında arabalarda bırakılan bazı eşyalar da bu sıcaklama sebebi ile büyük zararlara yol açabiliyor.

Bir yandan canlı dostlarımızı arabalarda bırakmanın tehlikelerini hatırlatırken, diğer yandan arabalarda bıraktığınız bazı eşyalar aşırı sıcaklar nedeni ile patlamaya kadar sorunlara yol açabiliyor. Arabalarda bırakmanız halinde yanma ve patlamaya yol açabilecek olan eşya şu şekilde sıralanıyor:

Çakmak: Yanıcı gazlar barındıran çakmaklar arabalarda aşırı sıcağa maruz kalarak patlayabilir ve arabanızın içinde yangına sebep olabilir.

Saç spreyi: Sıkışık gaz barındıran saç spreyleri de tıpkı çakmaklar gibi patlayacak olan eşyalardırlar. Bu nedenle arabada kesinlikle bırakılmamaları gerekiyor.

Deodorant: Metal kutuları sıcağı daha fazla çekeceği için deodorantlar. Çok kısa sürede çok yüksek sıcaklıklara ulaşabilirler. Sonuç ise yine patlama ile karşı karşıya kalmanız olacaktır.

Dezenfektan: Alkol içerikli dezenfektanların arabada unutulması yüksek sıcaklıklarda yanmalarına yol açabilir. Bu gibi durumlara karşı önlem olarak dezenfektanları arabada bırakmamaktır.

Antifriz: Arabaların aşırı soğuması ve motorun donmasına karşı bir önlem olarak alınan antifrizler arabaların içinde bırakıldıkları zaman dezenfektanlar gibi onlar da yanma ya da patlamaya yol açarlar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.