Araç sahibi olmak isteyenler dikkat İkinci el araç fiyatları sıfır arabadan ucuz

Araç sahibi olmak isteyenler dikkat İkinci el araç fiyatları sıfır arabadan ucuz
Piyasalardaki ekonomik dalgalar sebebiyle araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar hayallerini ertelemek zorunda kalmıştı. Ancak ikinci el araçlarda yaşanan fiyat düşüşü vatandaşı yeniden piyasaya yönlendirdi.

Mevduat faizlerindeki getirinin yüksek olması ve kredi faizlerindeki yükseliş vatandaşın umudunu ikinci el araç piyasasından çekmesine sebep oldu. Araç almak isteyen vatandaşın tasarrufa gitmesi piyasaya olumlu yansıyarak fiyatların düşmesine sebep oldu.Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları ile beraber ikinci el arabalar artık sıfır otomobillerden daha ucuza satılmaya başladı.

SIFIRDAN DAHA UCUZ

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı önlemler, Hazine ve Maliye Bakanlığı'yla Merkez Bankası'nın eşgüdüm içinde yürüttüğü para ve maliye politikaları vatandaşları yatırıma yönlendirdi. Kredi faizlerindeki yükseliş, mevduat faizlerindeki getirinin yüksek olması vatandaşları alım yerine bekleme ve tasarruf noktasına itti. Durum böyle ikinci el otomobiller sıfır otomobillerden daha ucuza satılmaya başladı.

content-9b693329-b7ec-4f4e-8edf-5be24843d4cf-1920x1080.jpg

TAŞIT KREDİLERİ OTOMOBİL ALMAYI ZORLAŞTIRIYOR

Taşıt kredilerinin yüzde 3 ve üzerinde faize ulaşması otomobil almayı zorlaştırırken ihtiyaç kredisi faizleri de taşıt kredisi faizleri oranında seyrediyor.

Birkaç ay önce ikinci el otomobiller sıfır otomobillerden çok daha yüksek fiyata satılırken günümüzde sıfır ve ikinci el otomobillerde kampanyalar ve sert fiyat indirimleri görülüyor.

İLAN SİTELERİNE DE YANSIDI

İlan sitelerinde fiyat incelemeleri yapılırken favoriye eklenen ilanlardaki fiyat düşüşleri gözlerden kaçmazken araç sahipleriyle iletişim kurulduğunda uzun zamandır satamadıkları için 100 bin lira civarında indirimleri telefonda verebiliyorlar.

300.000 LİRAYA KADAR GERİLEYENLER VAR

Her kesime hitap edebilecek farklı model ve fiyat aralıklarında sunulan arabalarda 300-500 bin lira aralığında satılan otomobillerde bulunuyor. Genelde piyasada en çok bulunan araçları kapsayan 300-500 bin liralık otomobillerin de fiyatları geriliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.