Araç almak isteyenler için Vakıfbank'tan düşük faizli kredi fırsatı

Araç almak isteyenler için Vakıfbank'tan düşük faizli kredi fırsatı
Vakıfbank, yeni araç almak isteyenler için düşük faizli kredi fırsatını duyurdu. Ayrıca banka, bu kredi fırsatını ikinci el araç alımları için sunduğunu da belirtti.

Son zamanlarda vatandaşlar, araç alımlarında oldukça büyük sıkıntı yaşıyorlar. Sıfır otomobil fiyatları dudak uçuklatmaya devam ederken, ikinci el fiyatları da en az sıfır araçlar kadar cep yakıcı bir hale geldi. Bu durumdan ötürü gerek bankalar, gerekse de firmalar zaman zaman çeşitli kampanyalar düzenliyor. Bu kapsamda bir duyuru da Haziran ayında Vakıfbank’tan gelmiş oldu. Ayrıca banka, bu kredi fırsatını ikinci el araç alımları için sunduğunu da belirtti.

İkinci el araç almak isteyenler, Vakıfbank’ın düşük faizli taşıt kredisinden faydalanabilecekler. Banka, hem alıcıları hem de satıcıları gözeterek yapmış olduğu kampanya ile büyük bir dikkat çekmeyi hedefliyor. Müşteri memnuniyetini de göz önünde bulunduran banka, vatandaşların araç alım ve satım işlerini kolaylaştırmayı da amaçlıyor.

3 AY ERTELEME FIRSATI

Vakıfbank’ın sunmuş olduğu yeni taşıt kredisinde, faiz oranları olabildiğince düşük tutulmaya çalışılırken, müşterilere geri ödemeler için 3 ay da erteleme imkanı sunulmakta. Böylece kişiler kredi kullandıktan 3 ay sonra taksitlerini ödemeye başlayabilecekler.

Yeni bir sistemle birlikte dikkat çeken banka, ikinci el araç piyasasında güvenli bir ortam da sağlıyor. Hem alıcılar hem de satıcılar için teminat almakta olan banka, araç alım – satım işlemlerinde güven ortamı yaratmakta.

Vakıfbank, bu taşı kredisinde müşterilerine farklı seçenekler de sunmakta. Müşteriler isterse 3 ay erteleme imkanından faydalanabiliyor ya da 3 ayda bir taksit ödeme imkanına sahip olabiliyor. Değişkenli taksit fırsatı da sunmakta olan banka, son taksit için balon ödeme şansı da veriyor. Buna göre herkes, kendine özel geri ödeme seçeneklerinden faydalanabiliyor.

VAKIFBANK TAŞIT KREDİSİ NE KADAR?

Bankanın vermiş olduğu kredi miktarları, faiz oranı ve vade sayısı alınacak olan aracın fiyatına göre değişkenlik göstermekte. Fiyatı 400 bin TL’ye kadar olan araçlar için, fiyatın en çok %70’i kadar kredi veriliyor. Vade ise 48 aya kadar çıkabiliyor. Eğer alınması planlanan araç 400 bin TL ile 800 bin TL arasında bir fiyata sahipse, o zaman kişiler %50 oranında kredi alabiliyor. Vadesi ise 36 aya iniyor.

Fiyat yükseldikçe, verilecek olan kredinin de oranının düştüğü ve vadelerin kısaldığı görülüyor. 800 bin TL’den 1 milyon 200 bin TL’ye kadar olan araç fiyatlarında %30’luk kredi imkanı sunulurken, vade sayısı 24 aya düşüyor. 1 milyon 200 bin TL ile 2 milyon TL arasındaki yer alan araçlara ise %20’lik kredi limiti verilirken, vade sayısı 12 ayı geçemiyor.

Örnek ödeme olarak bakacak olursak, kişi 100 bin TL kredi kullanırsa, 48 ay vadeli ve %1.59 faiz oranı ile taşıt kredisi alabiliyor. Geri ödemedeki taksit tutarı ise 3 bin 250 TL civarında olmuş oluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.