Araç alacaklara kritik uyarı 'Elinizi çabuk tutun son şansınız olabilir'

Araç alacaklara kritik uyarı 'Elinizi çabuk tutun son şansınız olabilir'
Otomobil fiyatları aldı başını gitti. Uzman isim ise otomobil almak isteyenlerin ellerini çabuk tutması konusunda uyarılarda bulunarak piyasa hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Son zamanlarda otomobil fiyatlarındaki artışlar dikkat çekmeye devam ediyor. Bazı otomobil markaları fiyatlarını son zamanlarda yüzde 3, yüzde 5 ve yüzde 7 gibi oranlarda artırdı. Bu da 800 bin TL'nin altında araç almayı zorlaştırdı. Nisan ayının gelmesiyle birlikte ise fiyatların yüzde 10-12 oranında daha da yükselmesi bekleniyor. İşte otomobil piyasasındaki son gelişmeler.

advice-for-private-car-selling.jpeg

Finans uzmanı Mert Başaran, araç almayı düşünenlere yakın döneme dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Başaran'a göre, önümüzdeki 20 gün içinde otomobil fiyatlarında artış bekleniyor. Bu konuda elde edilen veriler, yeni bir araç almak isteyenlerin vakit kaybetmeden harekete geçmeleri gerektiğini yoksa son şanslarının olabileceğine vurgu yaptı.

auto-loan-with-bad-credit.jpg

"Otomobili bir yatırım aracı olarak görmesek de, ihtiyacınız varsa fiyatların yukarı yönlü hareketlenmeye başlayabileceğini öngörüyoruz," şeklinde konuştu.

Mert Başaran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu sözlere yer verdi:

"Otomobili yatırım aracı olarak görmüyorum ancak otomobil ihtiyacınız varsa elimizdeki istatistiklere göre fiyatlarda yukarı doğru bir hareketlenme başlıyor! Ramazan ayı boyunca oluşacak beklentiler ve seçim atmosferi nedeniyle, önümüzdeki 20 gün otomobil almak için en uygun zaman olabilir!

Seçim sonrası doların hareketliliği ve bayram tatilleri gibi faktörler, memlekete seyahat etmek isteyenlerin otomobil talebini artırabilir. Bu iki nedenden dolayı, Ramazan sonrasında bu fiyatları bulmak zor olabilir! Daha lüks bir araca geçmek için 'değiştirin' demiyorum, ancak mecburiyet varsa bu 20 gün istatistiksel olarak uygun bir zaman olabilir! Grafiklerde dönüş başlıyor."

adobestock-114968816-1.jpeg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.