Arabalardaki o tuşun sırrı açığa çıktı 'Çoğu kişi bilmiyordu meğer amacı buymuş'

Arabalardaki o tuşun sırrı açığa çıktı 'Çoğu kişi bilmiyordu meğer amacı buymuş'
Arabalarda gözünüze takılan ve ne olduğunu merak ettiğiniz tuşlardan biri meğer çok önemliymiş. İşte o tuşun sırrı…

Arabaların iç dizaynlarında gördüğümüz ancak ne olduğunu bilmediğimiz iç sirkülasyon tuşu ya da düğmesi aslında çok işe yarıyor. Ancak pek çok kişi kullanım amacını net bir şekilde bilmiyor.

İç sirkülasyon tuşu, arabaların torpido yanında, iç kısmında bulunan, üzerinde araç görünen bir düğme olmasıyla biliniyor. Ancak bilmeyenler bu tuşun ne işe yaradığını soruyor.

araba-hava-sirkulasyon.jpg

Eğer siz de iç sirkülasyon düğmesi nedir diye soranlardansanız, sizin için kısaca bahsedelim. Bu düğme ya da tuş aslında çok fazla önemli.

KÖTÜ KOKULARA SON VERİR

İç sirkülasyon düğmesi, araçların klima sistemlerinin özelliği olarak bilinir. Aracın içindeki havanın dolaşmasını sağlar. Aracın içindeki hava kalitesini artıran bir işlevi vardır.

ic-sirkulasyon2.jpg

Bu düğme kapalı olduğunda araç camlarından ya da klima yardımıyla araç içerisine temiz hava girerek içeride dolaşır ancak dışarıda kötü kokular ve kirli bir hava varken bu düğme yardımıyla önlem alabilirsiniz.

Bu düğmeyi açtığınızda aracın içerisindeki hava dolaşıma girer, böylece dışarıdan gelen kötü kokular engellenir.

ic-sirkulasyon4.webp

KLİMA DOSTU ÖZELLİK

Serinlemek ya da ısınmak için klima çalıştırmaya hamle yaptığınızda her defasında bir efor harcayan klima için iç sirkülasyon düğmesi oldukça verimli bir seçenek olacaktır.

Çünkü iç sirkülasyon tuşuna basmak ve iç hava kalitesini artıracak hamle yapmak, aracın klima sisteminin verimliliğini de artırır. Araç içindeki hava tekrardan daha hızlı bir şekilde soğuyup ısınacağı için bu durum klimanın verimli olmasını sağlar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.