Apple yine zirvede

Apple yine zirvede
DÜnya'nın en büyük teknoloji şirketi Apple’ın piyasa değeri 3 trilyon doların üzerine çıktı. Apple, yaşadığı yükselişle birlikte dünyanın en değerli şirketi unvanını korumaya devam ediyor.

Metin GÜREŞ/KAMU SON HABER

2023 yılının ilk ayından bu yana hisseleri yüzde 50'nin üzerinde değer kazanan Apple, kısa bir süre önce yaşadığı yüzde birlik hisse değeri artışıyla birlikte tekrardan 3 trilyon dolar değerine ulaştı. Böylece dünyanın en değerli şirketi unvanını daha da sağlama alarak Apple’ın piyasa değeri 3,03 trilyon doları buldu.

Aslında bu durum çok da sürpriz değildi, bunun geleceği tabiri caizse çarşambadan belliydi diyebiliriz. Zira mayıs ayında Apple’da CEO olan Tim Cook, kurulu aktif cihaz tabanının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını, ayrıca "hizmetlerde tüm zamanların rekorunu ve iPhone için Mart çeyreği rekorunu" bildirmişti. Öte yandan geliştiriciler firmanın en yeni ürünlerinden biri olan Vision Pro için uygulamalar geliştirmeye başlamışken yatırımcılar tarafından iPhone 15’in de yaklaşmasıyla birlikte iyimser bir hava ve ivmelenmeye neden oldu. Tüm bu başarılı fikirler ve atılımlar birleşince Apple’ın piyasa değeri 3 trilyon doları aşarak zirvedeki yerini muhafaza etmeye devam etti.

APPLE İÇİN 4 TRİLYON DOLAR DEĞERE ULAŞMAK İMKANSIZ DEĞİL

Wedbush Securities'den analist Dan Ives, Apple'ın 2025 yılına kadar 4 trilyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşabileceğini öne sürüyor. Yayımlanan bir değerlendirme notunda, kullanıcı kitlesinin yüzde 25'inin dört yıldan uzun bir süredir telefonlarını yenilemediği ve bu kullanıcıların iPhone 15’e geçeceği belirtiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.