Apple kaliteyi mi düşürüyor? iPhone 15'te kritik detay

Apple kaliteyi mi düşürüyor? iPhone 15'te kritik detay
Piyasaya sürülmesi için geri sayım başlayan iPhone 15 ile ilgili dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

Shiftdelete'de yer alan bilgilere göre, Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 15 serisi, ağırlığıyla gündeme geldi. Diğer modellerden daha hafif olacak olan 15 serisi, akıllara "Apple kaliteyi mi düşürüyor?" sorusunu getirdi. İşte ayrıntılar...

15 MODELİ NEDEN DAHA HAFİF OLACAK?

Bu durumun aslında basit nedenleri var. Teknoloji sadece yeni çıkacak iPhone modelinin kamera ve çip özellikleri adına gelişmiyor. Yapı ve hammadde malzemeleri adına da gelişiyor. Her geçen gün yeni ürünler ortaya çıkıyor. Bu kapsamda iPhone 15 Pro modeli de çağa ayak uyduruyor denebilir. Yeni telefonun kullanacağı çerçeve materyali diğerlerinden farklı olacak.

Gelen bilgilere göre iPhone 15 Pro artık paslanmaz çelik çerçeve yerine titanyum alaşımlı bir çerçeve kullanacak. Titanyum alaşımı Casio, Seiko gibi markaların saatlerini kullanan kullanıcılar bilirler. Çelik kadar sağlamdır ancak çelikten yüzde 40 daha hafiftir. Birçok saat markası da bu yüzden en hafif serilerinde titanyum alaşım kasalar kullanır. Saat kullanıcılarının büyük çoğunluğunun hafif modeller tercih ettiklerini de belirtelim.

iPhone 15 Pro modeli de kasasındaki değişimle birlikte hafifliyor. “Sadece kenardaki çerçeveler değişecek bu kadar büyük bir fark olmaz” gibi bir antiteziniz varsa konu sadece çerçeve ile sınırlı değil. Arka kasanın cam yüzeyinin altındaki alanlarda da titanyum alaşım kullanılacağını düşündüğümüzde cihazın “kasa” ağırlığının yüzde 40 oranında azalması bekleniyor. Ancak merak etmeyin Apple cihazların kalitesinden ödün vermiyor. Titanyum yerine göre çelikten daha sağlam bir yapıya sahip olabiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.