Apple bir ilki deniyor: O serinin fiyatı düşecek mi?

Apple bir ilki deniyor: O serinin fiyatı düşecek mi?
Apple, iPhone 15 Pro modellerinde yer alacak özellik üzerinde çalışıyor. Söz konusu çalışmanın 15 serisinin fiyatını düşürüp düşürmeyeceği merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Shiftdelete'de yer alan bilgilere göre, Apple, 15 Pro modelinde bulunacak olan A17 Bionic işlemcisinde maaliyet kısıtlamasına gitmek istiyor.

Şirket, iPhone 15 ve iPhone 16’da TSMC’nin 3nm mimarisi üzerine inşa edilmiş A17 Bionic yonga setinde maliyeti düşürmek ve enerji verimini artırmayı hedefliyor.

Bir sonraki modeller ise TSMC’nin N3E süreciyle üretilecek. Bu mimari, enerji odaklı olmasıyla biliniyor ve performans yerine güç tüketimi kontrolüne öncelik veriyor. Ayrıca işlemcideki SRAM boyutlarını küçülterek cihaz içindeki alanın verimli kullanılmasını sağlıyor.

Daha önce ortaya çıkan raporlar, A17 Bionic performansını sızdırmıştı. Buna göre Apple, yeni geliştirdiği A17 Bionic işlemci ile performansını ikiye katlayacak. GeekBench skoru sızdırılan işlemci, tekli çekirdek testlerinde 3.986 puana ulaşmayı başardı. A16 Bionic işlemciye kıyasla tekli çekirdek performansında yüzde 60 artış gösterdi.

İlk olarak iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’te yer alacak bu işlemciler, kullanıcılara daha güçlü bir performans sunacak. Ancak iPhone 16 serisiyle birlikte N3E mimarisine geçilmesi ise Apple’ın enerji konusunda iddialı olmasını sağlayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.