Apartmanda bunu yapan yandı! Eviniz elinizden gidebilir

Apartmanda bunu yapan yandı! Eviniz elinizden gidebilir
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı apartmanlarda flaş bir karara imza attı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, evlerde gürültü kirliliğini önlemek amacıyla yeni düzenlemeler getirerek ev sahiplerini ve kiracıları daha fazla sorumluluk altına aldı.

Bu yeni düzenlemeler, komşuların şikayetleri üzerine uygulanacak para cezalarını artırmayı ve gürültü yapmanın ciddi sonuçları olabileceğini vurgulamayı hedefliyor.

47201994637169.jpgArtık, evde gürültü yapmanın veya komşuların şikayetleri alınmasının, para cezalarıyla sonuçlanacağı belirtiliyor. Buna göre, ev sahipleri ve kiracılar, gürültüyü minimum seviyeye indirerek komşularını rahatsız etmemek zorunda kalacaklar.

2024 yılı itibariyle, komşuları rahatsız etmenin cezası 7 bin 667 TL'ye yükseltildi. Bu, önceki cezanın neredeyse iki katına denk geliyor. Ayrıca, şikayetlerin bakanlığın Alo 181 hattı üzerinden yapılacağı belirtiliyor.

ev.jpgGürültü kirliliğiyle başa çıkmak için ilk adım olarak komşularla iletişim kurulması öneriliyor. Ancak, bu çözüm yetersiz kalırsa apartman yönetimine başvurulabilir veya belediye zabıtasına şikayette bulunulabilir.

Sulh hukuk mahkemesine başvurarak komşunun gürültü yapmasını yasaklatmak da mümkün.

konut-fiyatlari-duser-mi-scaled.jpgEğer sorun devam ederse, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 25. Maddesi uyarınca tüm kat malikleri bir araya gelerek gürültü yapan komşunun evini satın alabilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.