Antalya'da terminatör böcek üretiliyor

Antalya'da terminatör böcek üretiliyor
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bulunan Orman İşletme Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Mücadele Laboratuvarı'nda üretilen terminatör böcekler, çam kese böceklerine karşı biyolojik mücadele amacıyla ormanlık alanlarda kullanılacak.

Çam ağaçlarının gelişimine zarar veren çam kese böcekleriyle mücadele kapsamında nisan ve mayıs aylarında ormanlık alana bırakılan "terminatör" olarak adlandırılan "calosoma sycophanta" böceklerin üretimine Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü'nde başlandı. Binlerce terminatör böceği, Gazipaşa'nın farklı bölgelerinde görev yaparak çam kese böceklerine karşı koruma sağlayacak.

Gazipaşa'da üretilen terminatör böcekler, çam kese böceklerini yiyerek ormanları koruyacak. Bu yıl binlerce yararlı böceği doğaya bırakacak olan Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, böceklerin üretimine başladı. Laboratuvar ortamında erişkin böceklerden larva alarak işlem yapan ekipler, larvalardan çıkan terminatör böcekleri, çam kese böceklerinin bulunduğu alanlara toprağa bırakacak. Bu uygulama ile zararlı böceklere karşı tamamen biyolojik bir mücadele yöntemi izlenecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.