Antalya Devlet Opera ve Balesi'nden 'Tosca' operası

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nden 'Tosca' operası
'Tosca' operası 26 Mart'ta Antalya Devlet Opera ve Balesi sayesinde sanatseverlerle buluşacak.

Antalya Devlet Opera Balesi'nden yapılan açıklamaya göre, "Tosca" operası, 26 Mart saat 20.30'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenerek seyircilerinin karşısına çıkacak.

Yiğit Günsoy'un yönetmenliğini üstlendiği opera eseri, İtalyan orkestra şefi Lorenzo Castriota'nın yönetiminde sahnelenecek. 1800'lerin Roma'sında geçen bu opera, aşk ve kıskançlık temasını işliyor ve Tosca ile ressam sevgilisi Cavaradossi'nin trajik aşk hikayesini anlatıyor. Eserin dekor ve kostüm tasarımını Gülden Sayıl yaparken, ışık tasarımını Mustafa Eski üstlenmiş.

Opera, "Tosca" rolünde Bilge Yılmaz, "Cavaradossi" rolünde M.Burak Pektaş, "Scarpia" rolünde Umut T. Akça, "Angelotti" rolünde M.Yunus Yıldız, "Sagrestano" rolünde Taner Ölçen, "Spoletta" rolünde Dağhan Ergün ve "Sciarrone" rolünde Toygarhan Atuner tarafından seslendirilecek.

Koro şefi olarak Mahir Seyrek görev alacak, başkemancı ise Fahrettin Arda olacak. Çocuk korosunun şefliğini ise Sinem E. Ulusoy yapacak. Gösteri, görsel ve müzikal bir zenginlik sunarak sanatseverlere unutulmaz bir deneyim sunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.