Anne ve babalar dikkat! Çocuklar için büyük tehlike

Anne ve babalar dikkat! Çocuklar için büyük tehlike
Uzman Psikolog Müjde Yahşi, çocuklarda iştahsızlığa ve uykusuzluğa neden olan hormonu açıkladı. İşte detaylar…

Çocuklardaki iştahsızlık, uykusuzluk, hafıza problemleri ve birtakım davranış bozukluklarına neden olan etmeni merak ettiniz mi? Uzman Psikolog Müjde Yahşi, açıkladı.

Bunlara sebep olan hastalıklardan birinin ise Serotonin hormonun düşük seviyede olmasından dolayı olduğunu açıklayan Yahşi, ''Seratoninin'' mutluluk hormonu olarak tanımlandığını belirtti.

img-20191210-wa0014.jpg

“SİNYALLERE KULAK VERİN”

Çocuğunun gösterdiği saldırgan davranışlar, öfke patlamaları, alt ıslatmaları ya da sürekli hissettiği korkular hatta yakındığı karın ağrıları ve mide bulantıları gibi fiziksel semptomları bile bu hormonun yeterince salgılanmadığının sinyali olduğunu söyleyen Yahşi, “Bu önemli hormon mutluluğun yanı sıra mide-bağırsak kanalındaki sindirimi düzenlemekle de görevlidir.” dedi.

cukk.jpg

SEROTONİN YÜKSELTMEK İÇİN NE YAPMALIYIZ?

Öncelikle elbette kaygının, baskının ve şiddetin olmadığı bir aile ortamı oluşturmaya çalışmanın gerekliliğinden bahseden Yahşi, “Mutsuz aile ortamı, çocuğun duygularını olumsuz etkilediği gibi bedensel ve davranışsal tepkilerini de olumsuz etkiler. Şüphesiz çocuğun sağlıklı beslenmesi ve uykusu, düzenli yaptığı spor, güneşle birlikte yeterince aldığı D vitamini de serotonin seviyesinin yükselmesine yardımcı olabilir. Ama seratonini besleyen en güçlü gıda ''Sevgi ve Güvendir’ ‘dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.