Anne adayları için BAKMER’de eğitim

Anne adayları için BAKMER’de eğitim
Uzman Dr. Nadide Tuba Yıldız, gebelik planlayan her kadının gebelik ön-cesi ve gebeliğin ilk üç ayında folik asit kullanması gerektiğini söyledi.

 AHMET KASIM ÖNGEN / Dokuz Sütun

Başakşehir Belediyesi’nin kadın kuruluşu BAKMER tarafından bebek düşünen ve hamile kadınlar için gebelik dersleri verilmeye başlandı. 5 hafta boyunca her Çarşamba devam edecek olan eğitimler Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Uzman Doktorlar eşliğinde gerçekleşecek. Hamilelik ve bebeğin gelişim süreci konulu ilk seminerde Doğum Uzmanı Dr. Nadide Tuba Yıldız katılımcılara hamileliğin süreçleri hakkında önemli bilgiler verdi.

GEBELİKTE BESLENME

Uzman Dr. Nadide Tuba Yıldız, gebelik planlayan her kadının gebelik öncesi başlamak ve gebeliğin ilk üç ayında folik asit kullanması gerektiğini söyledi. Sağlıklı bir gebelik ve doğum için ilk şartın dengeli beslenmek olduğunu söyleyen Uzmanı Dr. Nadide Tuba Yıldız, “ Gebelikte kalori ihtiyacına 350 kcal/gün ilave edilir. Gebenin ortalama alması gereken günlük 2300 kaloridir. Gebelikte önemli olan fazla gıda almak değil, dengeli gıda almaktır. Gebenin besin gereksinimini vitamin, protein ve karbonhidratlar oluşturur. Vitaminler sebze, salata ve meyvelerde bulunur. Bunlar hamilelikte bol miktarda alınabilirken kalori dozuna da dikkat edilmelidir. Et, tavuk, balık gibi gıdalar ızgara, haşlama, fırında buğulama şeklinde alınmalı, yağlı kızartma yenmemelidir” uyarısında bulundu. Eğitimler boyunca Hamilelik ve bebeğin gelişim süreci, anne ve bebek beslenmesi, yeni doğan çocuklarda sık görülen hastalıklar ve anne sütü, emzirme dönemi, hamilelik ve lohusalık depresyonu, yeni doğan hemşiresi: bebek bakımı ile ilgili pratik bilgiler konuları hakkında Başakşehirli kadınlara bilgiler verilecek. Seminerlere katılan anne adaylarından Duygu Uyrhan, “28 haftalık hamileyim ve böyle bir eğitimin başladığını duyunca hemen katılmak istedim. İlk ders çok keyifli geçti hocamız önemli bilgiler verdi. BAKMER’e de ilk kez geliyorum ve çok beğendim muhtemelen daha sık uğrayacağım” dedi. Meltem Duygu ise, “Hamileliğimin henüz çok başındayım. Bebeğim 11 haftalık ve her şey yeniyken bilinçli olarak ilerleyecek olmak içimi çok rahatlatıyor. Bu etkinliklerin ücretsiz olması da ayrıca güzel emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.