Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Enise Altınok AVŞAR

Enise Altınok AVŞAR

Vizyon

“Annabelle tekrar sahnede”

Herkese merhaba, bu hafta sizlerle konuşacağım yapım Annabelle serisinin üçüncü filmi. Senaryosunu ve yönetmenliğini Gary Dauberman’ın üstlendiği Annabelle 3 filmi 2019 yapımı Amerikan doğaüstü korku filmidir.

Filmde Dehşetin Yüzü’nden de aşina olduğumuz Ed ve Lorraine çifti yer alıyor. Konusuna gelecek olursak, Ed ve Lorraine oyuncak bebek Annabelle’i evlerine getirerek eser odasına kapatır. Bir sandalyeye oturtulan bebeği cam vitrine kapatarak kapısına kilit vururlar. Bu şekilde kötü ruhların rahip dualarıyla kontrol altında tutulduğunu düşünürler. Ta ki bir gün kızları Judy’yi evde bakıcıyla yalnız bırakana kadar.. Annabelle tüm ruhları harekete geçirerek evi Judy ve bakıcısına dar edecek, ellerinden kurtulmak kolay olmayacaktır.

Ed ve Lorraine çifti kızlarını 15-16 yaşlarındaki bir kız çocuğuna emanet ederek bir başka dosya için evden ayrılırlar. Gün sıradan devam etse de bakıcının arkadaşının eve gelmesiyle işleri sarpa sarar. Ailenin geçmişiyle yakından ilgili olan kızımız babasıyla iletişim kurmak için girilmesinin yasak olduğu eserler odasına girer ve Annabelle’i serbest bırakır. Annabelle ise odadaki tüm kötücül ruhları harekete geçirir. Üç kız Annabelle’e karşı geceyi sağ atlatmaya çalışır.

Filmi genel olarak sevdiğimi ve izlerken sıkılmadığımı söyleyebilirim. Warren çiftinin eser odasının evlerinde olmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Onlar bu eşyalara hapsolmuş kötülüklerin dışarıda olmasındansa oraya hapsederek kontrol altına almanın doğru olduğunun düşünüyorlar ama ben buna katılmıyorum. Çocuklu bir evde böyle bir odamın olması bu filmde yaşananlara davetiye çıkaracaktır. Sağlıklı bir durum değil. Nitekim sonunda da çocuklar yasağa uymayıp odayı karıştırdılar.

Bakıcının arkadaşı babasını bir trafik kazasında kaybetmiş ama buradaki trajedi o kazayı yapan arabadaki şoförün kendisinin olması. Kız, babasını tekrar görmek ve ondan özür dilemek ister. Başta başkasının evini karıştıran biri olarak izlesek de tamamen çocuksu bir duyguyla Annabelle’i kullanıyor.

Biz filmin sonuna kadar başta Annabelle olmak üzere çocukların pek çok eserin kötücül ruhlarına maruz kalışını izliyoruz. Çocuklar Annabelle’in gazabından korunmaya ve kaçmaya çalışıyor.

İzlemeyi düşünenlere filmi tavsiye eder ve şimdiden iyi seyirler dilerim.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları