Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Nevin Balta

Nevin Balta

SÖZÜN ÖZÜ

Ankara'da "Edebiyat Festivali"

Geçmişten günümüze kültür sanat etkinliklerinin ve festivallerin merkezi Ankara''da ilk defa Edebiyat Festivali düzenleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ve Mamak Belediyesi işbirliği ile düzenlenen "Ankara Edebiyat Festivali", 21 Eylül-25 Eylül tarihlerinde edebiyatı halkla buluşturuyor.

Ankara''da bir hafta boyunca edebiyat konuşulacak, önemli yazarlar gençlerle ve edebiyata gönül verenlerle bir araya gelecek. Edebiyatın usta kalemleri yazarlar, şairler, sanatçılar konferanslar ve edebiyat atölyeleriyle, edebiyatseverlerle, okurlarla kucaklaşacak. Edebiyatın dünü, bugünü ve yarınının konuşulacağı festivalin her yıl düzenlenmesi yani gelenekselleşmesi hedefleniyor.

Edebiyatın geniş yelpazesinde yer alan roman, hikâye, şiir, deneme, tercüme, günlük, fıkra, otobiyografi, biyografi, gezi, eleştiri söyleşi, araştırma, sinema, fotoğraf ve sanatın bütün dalları festival kapsamında konu ediliyor.

Festivale bilim, kültür ve sanatın buluşma noktası tarihi bir bina Musiki Muallim Mektebi ev sahipliği yapılacak. Musiki muallim mektebi, 1924 yılında yapılan cumhuriyetin ilk eserlerinden. Cumhuriyetin kuruluşundan 1980''li yıllara kadar Ankara''nın kültür, sanat ve musiki merkeziydi. Ankaralı birçok sanatçı buradan mezun oldu. 2000''li yıllarda Mamak Belediyesi tarafından restore ettirilen tarihi bina, aslına uygun hale getirildi ve yine kültür ve sanatın merkezi olarak Ankaralılara hizmetine sunuldu.

Türkiye yazarlar birliği genel başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan festivalle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Festivalde çok boyutlu etkinliklerimiz olacak. Yazarlarımızı okurlarla buluşturacağız. Onlarla söyleşi imkânı bulacaklar. Okurlarla yazarlar, uzun soluklu birliktelikler gerçekleştirsin istiyoruz. Özellikle gençlerimizin edebiyatta çok önemli gayret ve çabalarının olduğunu görüyoruz. Ve bu festivalde onlara da yer açıyoruz. Bu festival yazarların genç yazarlarla buluşmasına olanak sağlayacak. İnşallah Edebiyat Festivalini her yıl gerçekleştireceğiz."

Türkiye''nin her yerinden edebiyatçılar ve sanatçılar bu festivale katılacak. Tüm gençleri, edebiyata gönül verenlerin takip edeceği festivalin, gençlere yeni ufuklar açacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları