Anında hesaplara yatacak! Günlük 110, aylık 3 bin TL

Anında hesaplara yatacak! Günlük 110, aylık 3 bin TL
İŞKUR üzerinden aldığı mesleki eğitimlere devam ettikleri zaman ödeme alabilecekler… Günlük 110 TL aylık 3.000 TL ve 6 ayda 19.800 TL harçlık müjdesiyle ilgili detaylar belli oldu! İşte o şartlar...

Anında hesaplara yatacak! Günlük 110, aylık 3 bin TL

Günlük 110 TL aylık 3.000 TL ve 6 ayda 19.800 TL harçlık müjdesi için anneler mesleki eğitim alarak para kazanabilecekler. Aynı zamanda iş dünyasına atılma avantajını da elde edecekler. Proje kapsamında belirlenen işbaşı eğitim programı, bilişim ve imalat sektöründe bulunan eğitim programına katılan kişiler 6 ay boyunca eğitim alabilecekler. Programlar günlük 5 saat en fazla 8 saat olmak üzere haftalık 45 saati geçemeyen eğitim programı hazırlanıyor.

Kadınlara Devlet Desteği

Kadınların iş gücüne katılması için devlet İŞKUR tarafından işte anne projesi ile beraber 0-15 yaş arasında çocuğu olan işsiz annelere yardımcı olmaya başlıyor. Anneler mesleki uygulamalarına katılarak meslek öğrenebilecekler. Aynı zamanda mesleki eğitim alan annelere günlük 110 TL ödeme yapılacak ve programlar en fazla 6 ay en az 3 ay sürecek. Aynı zamanda primlerde karşılanacak, evlat edinen kadınlarda bu desteklerden faydalanabilecekler.Şartlara uyan kadınlar İŞKUR doğrultusunda düzenlenen mesleki eğitim kurslarına ya da işbaşı eğitim uygulamalarına katıldıkların da kursa devam ederlerse

Genel Sağlık Sigortası da Karşılanacak

Devlet 3.300 TL tutarda ödemeyi aylık olarak yapmayı planlıyor. Aynı zamanda annelerin meslek hastalığı ve iş kazası gibi durumlarında primlerini Genel Sağlık Sigortası primleri de devlet tarafından karşılanacak. Proje kapsamında işbaşı eğitim programı en fazla 6 ay ve en az 3 ay olarak uygulanacak.

Aranan şartlar ise öncelikle İŞKUR’da işçi olmamak ve İŞKUR üzerinde çalışan bir akraba olmaması. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan daha önce emekli olmamak.Desteğe başvurudan önceki 3 ayda herhangi bir işverenin çalışanı olmamak da şartlar arasında. Desteğe müracaat eden kişilerin edilen tarihten önceki son 1 ayda emeklilik ve maluluk primi yatırılmamış olacak. Aynı zamanda kişiler meslek ve iş danışmanlığı hizmetinden faydalanmış olmalıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.