Android cihazlar için büyük tehlike

Android cihazlar için büyük tehlike
Google'ın bile gözünden kaçan, Android cihazlar için büyük tehlike yaratan o uygulama açıklandı.

Uzmanlar yıllardır Android cihaz kullananlar için dikkatli olması ve her uygulamayı indirmemesi hakkında uyarılarda bulunuyor. Yıllardır Google Play Store üzerinden birçok kişinin telefonuna zararlı uygulama sızmış durumda. Android sistemlerin açık kaynaklı bir işletim sistemi olması bu durumun en büyük nedenlerinden biri olarak söyleniyor.

YENİ TEHLİKE ORTAYA ÇIKTI

The Register’ın aktardığına göre Google Play’de yer alan bir uygulama 50.000 kişi tarafından telefonlarına indirildi. 1 yıldır Google Play Store'da varlığını sürdüren bu uygulama, Google yetkililerinin gözünden kaçmayı başardı.

Sonradan güvenlik uzmanları tarafından fark edilen bu uygulama Google'ın mağazasından kaldırılmış olsa da hala telefonundan silmemiş kişiler için tehlike arz ediyor. Uygulamanın adının ise IRecorder olduğu belirtildiği. Google mağazalarına 2021'de giren bu uygulama, ilk çıktığında zararlı değildi. 2022 yılı ile birlikte zararlı yazılıma dönüşen uygulama aslında GitHub tarafından barındırılan "kötü amaçlı kullanım için olmayan" bir casus yazılım parçası olan AhMyth'e dayanıyor.

TELEFONUNUZDA BİRÇOK İŞLEMİ YAPIYOR

AhMyth'in güncellenmiş Android uygulaması, ESET tarafından AhRat olarak adlandırıldı. Yazılım, virüs bulaşan bir cihazın mikrofonundan sesleri kaydediyor. Sadece bu da değil, uygulama zamanda web sayfaları, görüntüler, ses, video ve belge dosyalarını temsil eden uzantılara sızma talimatı bile verebiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.