Amazon Türkiye'den dev hamle 'Kargo teslimlerinde yeni dönem başladı'

Amazon Türkiye'den dev hamle 'Kargo teslimlerinde yeni dönem başladı'
Amazon Türkiye, kargo teslimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu ve yeni teslimat süreçlerinde değişiklik yaptığını duyurdu.

Amazon Türkiye, artık ürünleri uygun fiyatlarla sunarken, üreticinin orijinal paketini koruyarak ve ek bir ambalajlama yapmadan sadece adres etiketi ekleyerek teslim etmeye başladı.

Şirket tarafından yapılan duyuruya göre, Amazon, belirli ürünleri ek ambalajlama yapmadan müşterilere ulaştırmak amacıyla yeni bir program başlattı.

Will Amazon's launch mean more competition for the consumer in South Africa? - Estate Living

Türkiye'de hayata geçirilen bu inisiyatif, satış ortaklarını çevre dostu ve ek ambalaj kullanımı olmadan, müşterilere ulaştırmaya teşvik ediyor.

Yeni ambalajlar, hem çevre dostu hem de kolay açılabilir özelliklere sahip, böylece müşterilere daha kullanışlı bir alışveriş deneyimi sunulması hedefleniyor.

Ürünler için ekstra ambalaj kullanılmaması, gönderilerin daha hafif olmasını sağlayarak paket başına teslimat emisyonlarını azaltıyor.

Архивы Amazon Prime - Dnipro LLC

Yeni uygulama ile birlikte, müşterilerin geri dönüştürebileceği Amazon karton kutuları veya zarflarının sayısında da azalma görülüyor.

Amazon Türkiye, geniş ürün yelpazesi arasına mutfak aksesuarları, spor ekipmanları ve ofis malzemeleri gibi binlerce özenle seçilmiş ürünü ekledi.

İÇİNDE NE OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

Ürün, ek ambalajlama gerektirmeyen orijinal paketiyle gönderilmeye uygunsa, müşterilere ödeme sırasında "ürün içeriğini gösteren" bir paketle teslimat yapılacağına dair bir bildirim gösteriliyor.

Bu sayede müşteriler, satın aldıkları ürünün ne olduğunu hızlı ve güvenli bir şekilde anlayarak alışveriş deneyimlerini daha şeffaf hale getirebiliyor.

Siparişlerini gizlemek isteyen müşteriler ise "Ek Amazon ambalajı olmadan gönderilir" onaylı birçok ürün için açılır menüyü kullanarak, "İçindekini gizle, Amazon ambalajında gönder" seçeneğini tercih edebiliyor.

İmzalar atıldı: Amazon'dan Türkiye'ye yeni yatırım - ShiftDelete.Net

Ek paketleme gerektiğinde ise Amazon, akıllı paketleme seçimleri yapılmasına yardımcı olmak amacıyla makine öğrenimine dayanan algoritmaları kullanıyor.

Böylece ürünler, paketlere daha iyi sığıyor, mümkün olduğunca az malzeme kullanılıyor ve müşterilerin siparişleri güvenli şekilde kapılarına kadar ulaşıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, müşterilerin Amazon'dan satın aldıkları ürünlerin hızlı ve güvenli bir şekilde, gereksiz ambalaj kullanılmadan kendilerine ulaşmasını arzu ettiğini belirtti.

Marriott, yeni ambalaj programının amacının, teslimatlarda kullanılan fazla ambalajları tamamen ortadan kaldırmak ve sadece ürünü korumak için gerekli olduğunda ekstra bir karton veya zarf kullanmak olduğunu vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.