Amanos Dağları'nda tarihi proje ' Konukoğlu 'Bu proje denize ulaşan modern yüzyılın İpekyoludur'

Amanos Dağları'nda tarihi proje ' Konukoğlu 'Bu proje denize ulaşan modern yüzyılın İpekyoludur'
Gaziantep ve Hatay'ın İskenderun bölgesine yapılacak olan ve bölge için önemli katkı sağlayacak tünel inşaatını için İş insanı Adil Sani Konukoğlu "Denize ulaşan modern yüzyılın İpekyolu'dur" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu tarafından açıklanan, Gaziantep'i İskenderun Limanı'na bağlayan "Dörtyol-Hassa Demiryolu ve Otoyolu Projesi" için geçtiğimiz günler de yapımına başlandı.

Patronlar Dünyası'ndan Toygun Atilla köşesinde iş insanı Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu Dörtyol-Hassa Demiryolu ve Otoyolu Projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Proje 2011'de gündeme gelmiş ancak yapımına 2024 yılı itibariyle başlanmıştı. Sadece bölge için önem taşımadığını belirten Konukoğlu bu projenin Türkiye ekonomisi içinde büyük avantajlar sağladığını belirtti.

Gaziantep'in önde gelen iş insanı Konukoğlu proje için "Denize ulaşan modern yüzyılın İpekyolu'dur" ifadesine yer vererek projenin lojistik anlamda büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

Konukoğlu, projenin bölgedeki ticaretin hızlanmasına ve ekonominin güçlenmesine önemli katkılar sunacağını ifade etti.

Proje detaylarında ise, Hassa Projesi'nin bitiş tarihinden itibaren 2048 yılına kadar yapılan hesaplamalarla Türkiye ekonomisine yılda ortalama 14 milyar 477 milyon (441 milyon 398 bin Euro) sağlanacağı hedefleniyor. Bu ekonomik kazancın sadece Gaziantep değil, aynı zamanda Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır gibi sanayileşmenin arttığı bölgelerdeki illerin limanlara erişiminde de önemli bir avantaj olacağını söyledi.

ekran-goruntusu-2024-01-15-110002.png

ekran-goruntusu-2024-01-15-105954.png

ekran-goruntusu-2024-01-15-105945.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.