Aman dikkat: Merkür retrosu başladı!

Aman dikkat: Merkür retrosu başladı!
Merkür retrosu başladı. Söylenin aksine Merkür bu süreçte gerilemiyor sadece hareketi yavaşlıyor. Retroların yaşandığı tarihlerde astroloji uzmanları önemli kararlar verilmemesine dikkat çekiyor.

Genel olarak söylenenin aksine Merkür gerçekten gerilemiyor, yalnızca hareketi yavaşlıyor. Biz de bu hareketi “gerilemek, retro” gibi kelimelerle anlatıyoruz. Yıl içerisinde 3 – 4 kez yavaşlama haline geçen Merkür, hayatımızı bazı açılardan etkiliyor. Merkür’ün iletişim, teknoloji, haber gibi gündelik hayatımızı ilgilendiren birçok konuyla ilgili olduğundan bahsetmiştik. İşte bu sebeple Merkür gerilediğinde gündelik hayatımızda bazı aksilikler, yavaşlıklar meydana gelebiliyor.

İletişim, akıl, hafıza, haber, seyahat, teknoloji, bilgi, dedikodu, satın alma ve satma… Bu saydıklarımız, Merkür gezegeninin sorumlu olduğu konulardan bazıları. Yani Merkür, gündelik ve sosyal hayatımız ile oldukça yakından ilgilenen bir gezegen. Ayrıca Merkür, İkizler ve Başak burcunun yönetici gezegeni. Ondandır ki İkizler burcu konuşkan, Başak burcu detaycılığıyla anılır.

Tüm bunları en başından bilmek, Merkür retrosunu daha iyi anlamayı sağlıyor.

Kararsızlık, yanlış anlaşılmalar, karmaşalar, eski ilişkiler, teknolojik aletlerin bozulması, durağanlık, tatil planlarının gecikmesi… Epey uzun bir listeden bahsediyoruz fakat endişelenmenize gerek yok.

Merkür’ü anladığınızda “retro” hiç de korkulacak bir şey değil. Aksine bu dönemi kendi lehinize çevirebilirsiniz. Mesela yarım kalmış işlerinizi tamamlayabilir, bazı kararlarınızı erteleyebilir ya da içinize dönebilir ve tıpkı Merkür’ün yaptığı gibi biraz yavaşlayabilirsiniz. Anahtar kelimemiz ise sabır. Tüm etkilerine ve yapmanız gerekenlere bir bakalım.

MERKÜRÜN ETKİLERİ

*Yeni sözleşmeler, yeni ilişkiler için iki kez düşünün.

*Yaşanan tartışmalarda sözlerinize dikkat edin.

*Retro, iletişimi ve teknolojiyi etkilediği için e-posta, SMS gibi iletişim araçlarınızı iki kez kontrol etmekte fayda var.

*Sosyal medya hesaplarınızın güvenliğine biraz daha dikkat edin.

*Yeni bir teknolojik alet almak ya da çok pahalı yatırımlar yapmak için doğru bir zaman olmayabilir, bir kez daha düşünün.

*Unutkanlığınız artabilir, daha sık not alın.

*Dönmez dediğiniz herkes dönecek ama dikkat! Aşk ilişkilerinde ayrılmak-barışmak için çok doğru bir dönem olmayabilir, biraz zaman verin.

*Eski ilişkilerinizi iyileştirmek ve dönüştürmek için harika bir dönem, yarım kalan bir ilişkiniz varsa bu dönemi kullanın.

*Kazaların sık meydana geldiği bu dönemde sürüş halinde daha dikkatli olun.

*Boğa burcunda gerçekleşecek bu Merkür retrosunda, iletişim problemleri yaşanabilir.

*İletişimde karışıklıklar, yanlış anlamalar ve ifadelerin net olmaması gibi sorunlar meydana gelebilir. Özellikle yazılı iletişimde dikkatli olmak ve mesajları net bir şekilde ifade etmek önemlidir. Başak burcunun detaylara odaklandığı bir dönemde olduğumuz için bu zaman diliminde daha fazla dikkat gerekebilir. Önemsiz gibi görünen detaylar bile sorunlara yol açabilir.

*Bilgisayarlar, telefonlar ve diğer teknolojik cihazlarla ilgili sorunların meydana gelebileceği bir dönemdeyiz. Veri kaybı veya iletişim kopuklukları gibi durumlar yaşanabilir. Zaman yönetimi ve planlama konularında zorluklar yaşanabilir. Randevuların unutulması veya zamanlamalarda aksamalar meydana gelebilir.

*Başak burcu, iş düzenini temsil ederken, geri hareket eden Merkür’ün iş yerinde verimliliği etkileyebileceği bir dönemdeyiz. İş süreçlerinde aksamalar oluşabilir.

*Bu dönemde, geçmişte çözülmemiş meselelerin tekrar gündeme gelme ihtimali bulunmaktadır. Bu durum, eski konuların tekrar ele alınması anlamına gelebilir.

*Karar alma süreçleri zorlaşabilir; bu nedenle iyi düşünülmeden alınan kararlar ileri tarihlerde sıkıntılara yol açabilir.

2023’te dört Merkür retrosunun yaşanacağı diğer tarihler ise şöyle:

29 Aralık – 18 Ocak Oğlak Burcunda Merkür Retrosu
21 Nisan – 14 Mayıs Boğa Burcunda Merkür Retrosu
23 Ağustos – 15 Eylül Başak Burcunda Merkür Retrosu
25 Kasım – 15 Aralık Yay Burcunda Merkür Retrosu

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.