Alzheimer eşini yarım asırdır yalnız bırakmıyor

Alzheimer eşini yarım asırdır yalnız bırakmıyor
Gaziantep'te, 82 yaşındaki Ahmet Kılavuz, 57 yıl önce görücü usulüyle evlendiği eşi 79 yaşındaki Sabiha Kılavuz'un Alzheimer hastalığında en büyük destekçisi oldu.

Üç yıl önce Sabiha Kılavuz'a Alzheimer teşhisi konulmasıyla birlikte, Ahmet Kılavuz, eşinin yanında olma ve ona destek olma kararlılığını sergiledi. Tedavisi devam eden ileri seviye Alzheimer hastalığına sahip eşini, hastalığının etkilerini azaltmak ve sosyalleşmesini sağlamak amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Moral Evi'ne götürüyor.

Ahmet Kılavuz, Moral Evi'nde eşinin hafızasını güçlü tutmak için birlikte oyunlar oynadıklarını ve çeşitli faaliyetlere katıldıklarını belirtiyor. Hastalığın başlangıcından bu yana yaşadıkları süreci anlatırken, "Sabiha Hanım'ın rahatsızlığı 2015 yılında başladı. Yavaş yavaş fark ettik rahatsızlığını. Önce unutkanlıklar başladı, gideceği yeri, alacağı şeyi bilmedi. Ne alacaktım, ne yapacaktım, ne ettim, şu nasıl oluyordu, bunun adı neydi? gibi soruları gün geçtikçe arttı. Hiç böyle olacağını tahmin etmiyordum. Tatlı günleri özlüyorum, ne desek boş" ifadelerine yer verdi.

Eşinin hastalığıyla birlikte hayatlarının önemli ölçüde değiştiğini belirten Kılavuz, ev işlerini üstlendiğini ve ömrü yettiğince eşine bakacağını dile getiriyor. Her fırsatta eşine olan sevgisini dile getiren Kılavuz, "Çok sevdim. Güzel, tatlı günlerimiz oldu. Sabiha ile 57 yıldır aynı yastığa baş koyuyoruz. Kafa dengiyiz. Sana ne diyeyim, bizdeki bu uyumu başkasında görmedim. Bunca zamandır birbirimizi kırmadık. Saygı çok önemli. Sevgi de bambaşka" şeklinde konuşuyor.

Moral Evi'nde eşine destek olmak için katıldığı seanslarda eşiyle birlikte bulunan Kılavuz, ölene kadar ona destek olmayı sürdüreceğini vurguluyor. Ahmet Kılavuz, eşinin Moral Evi'nde kendini daha rahat hissettiğini ve buradaki aktivitelerle keyif aldığını ifade ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.