Altınpınar köyü halkı Limni Gölü’nün tesisleşme projesine karşı çıktı

Altınpınar köyü halkı Limni Gölü’nün tesisleşme projesine karşı çıktı
Limni Gölü’nde yapılmak istenen tesisleşme projesinin doğayı tahrip edeceğini vurgulayan köy halkı, aynı zamanda projeyle birlikte köyün kültürel dokusunun da yok olacağının altını çizdi.

Gümüşhane’nin Torul ilçesi Altınpınar Köyü’nde bulunan Limni Gölü’nde yapılması planlanan tesisleşme çalışmalarına karşı köylüler ve çevreciler bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Altınpınar Köyü'nde bulunan ve el değmemiş doğası, etrafındaki ormanları, civarındaki otantik yaylaları ve doğal güzellikleriyle görenleri büyüleyen Altınpınar Limni Gölü’nün tesisleşmeye açılmasını istemeyen köy sakinleri ve çevreciler seslerini duyurmaya çalışıyor.

aw027164-05.jpg


Limni Gölü’nde yapılmak istenen tesisleşme projesinin doğayı tahrip edeceğini vurgulayan köy halkı, aynı zamanda projeyle birlikte köyün kültürel dokusunun da yok olacağının altını çizdi. Köylüler, karardan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

“BURASI SADECE BİR DOĞAL GÜZELLİK DEĞİL, KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR PARÇASI”


Altınpınar Limni Gölü’nü gelecek nesillere bozulmamış haliyle bırakmak istediklerini dile getiren yöre sakini çevreci Fatih Keleş, “Biz bu topraklarda doğduk, büyüdük. Limni Gölü ve çevresi, bizim için sadece bir doğal güzellik değil, aynı zamanda kültürel mirasımızın bir parçasıdır. Bu güzelliği gelecek nesillere bozulmamış bir şekilde bırakmak istiyoruz. Bölgeden alınan çeşitli raporların bölgeye gelinerek alındığını düşünmüyorum. Limni Gölü doğal yaşam alanı olarak göç popülasyonunda Kıl Kuyruk, Kızılbaş Patka ve Siyah Ördek türlerinin gözlemlendiği, koruma altında olan Vaşak’ın birçok defa göl çevresinde görüldüğü yerlerdir. Ayrıca yaygın bir şekilde Bozayı, Kurt, Karaca, Yaban Keçisi, Keklik ve Ur Kekliğinin bölgede bulunuyor. Yapılacak tesisleşme doğal popülasyonu olumsuz yönden etkileyecek, çevrede bulunan tek su kaynağı olan Limni Gölü doğal yaşam alanıdır” dedi.

aw027164-04.jpg


“SİYASETÇİLER OLARAK HALKIN ŞİKÂYET VE TALEPLERİNE KULAKLARIMIZI KAPATAMAYIZ”


Köylülere destek için bölgede bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Torul İlçe Başkanı Temel Özcan ise, “İLK DEFA GELDİĞİM ALTINPINAR LİMNİ GÖLÜ’NE HAYRAN KALDIM. ÇOK BİLİNMEYEN VE BAKİR KALMIŞ BİR GÖL. GÜZELLİĞİNİN SEBEBİ DE BU OLMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM. BİZ SİYASETÇİLER OLARAK HALKIN ŞİKÂYET VE TALEPLERİNE KULAKLARIMIZI KAPATAMAYIZ. BUGÜN BURADA KÖYLÜNÜN TEDİRGİN OLDUĞU KONULARDA ONLARLA HEM İSTİŞARE ETMEK HEM FİKİR ALIŞ VERİŞİNDE BULUNMAK İSTEDİM. KÖYLÜLER KENDİLERİYLE HİÇBİR ŞEKİLDE BAĞLANTIYA GEÇİLMEDİĞİNİ, BÖLGE HALKININ FİKRİNİN NE OLDUĞUNUN SORULMADIĞINI BİZLERE BEYAN ETTİLER. MERA ALANLARININ ELLERİNDEN ÇIKACAĞI DÜŞÜNCESİYLE MEVCUT DOĞAL DENGENİN BOZULACAĞINI BÖLGENİN GÜVENLİKLİ OLMADIĞI VE HER KIŞ YAĞAN KARLARLA BERABER ÇIĞLARIN DÜŞTÜĞÜNÜ, AYRICA GÖL SUYUNUN KÖYÜN BELLİ MAHALLELERİ TARAFINDAN SULAMA SUYU OLARAK KULLANILDIĞINI BELİTTİLER. BİZ DE YAPTIĞIMIZ İSTİŞARELERLE BİRLİKTE KÖYLÜNÜN KESİNLİKLE MAĞDUR EDİLMEMESİ İÇİN BÜTÜN TALEPLERİ YETKİLİ MERCİLERE İLETECEĞİZ” diye konuştu.


Alanda bulunan çevre illerden gelmiş ziyaretçiler de Limni Gölü’nün doğal yapısının bozulmaması gerektiğini ve betonlaşmaya karşı olduklarını ifade etti.

aw027164-03.jpg

aw027164-02.jpg

aw027164-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.