Altının kilogram fiyatından gerileme

Altının kilogram fiyatından gerileme
Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP), altın kilogram başına fiyatı 1 milyon 920 bin lira seviyelerine geriledi.

Altın piyasasını izleyen yatırımcılar, Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) yeni bir gelişmeyle karşılaştılar.

KMKTP'de standart altının kilogram fiyatı 1 milyon 920 bin lira düzeyine geriledi. Gün içinde 1 milyon 871 bin lira ile en düşük, 1 milyon 946 bin 500 lira ile en yüksek seviyeleri gören standart altının kilogram fiyatı, gün sonunda yüzde 1,4'lük bir düşüşle 1 milyon 920 bin lira seviyesine çekildi. Önceki gün kilogram başına 1 milyon 947 bin lira seviyelerinde bulunan altın, bu düşüşle değer kaybetti.

KMKTP'de altın piyasasındaki toplam işlem hacmi 8 milyar 914 milyon 702 bin 924,10 lira olarak gerçekleşirken, işlem gören altın miktarı ise 4.718,60 kilograma ulaştı. Metal yatırım araçlarındaki toplam işlem hacmi ise 9 milyar 30 milyon 830 bin 28,03 lira seviyesinde görüldü.

Altın borsasında gün içinde en yoğun işlemleri İstanbul Altın Rafinerisi, İAR Döviz ve Kıymetli Madenler, Ahlatcı Döviz ve Kıymetli Madenler, Ahlatcı Metal Rafineri, Turan Kıymetli Madenler gibi kurumlar gerçekleştirdi. Bugünkü işlemlere ilişkin veriler şu şekildedir:

veri.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.