Altından 10 kat daha değerli yeni maden bulundu! Herkes bunun peşinde koşuyor

Altından 10 kat daha değerli yeni maden bulundu! Herkes bunun peşinde koşuyor
Altından tam 10 kat değerli yeni bir maden bulundu. Açık gri rengi bulunan bu maden tam bir servet değerinde...

Altından tam 10 kat değerli yeni bir maden keşfedildi. Yeni bulunan Niyobobaotit maden rezervinin oldukça değerli olduğu belirlendi. Moğolistan'da ortaya çıkan bu yeni maden, Çin ekonomisi için büyük bir potansiyele sahip olan Niyobobaotit, Çin ekonomisini tek başına taşıyabilecek güce sahip olduğu açıklandı.

ekran-goruntusu-2024-04-23-133218.png

Niyobobaotit, toprak elementi niyobyumu içerir; bu da onu oldukça değerli bir metal yapar. Ayrıca, altından 10 kat daha hızlı iletken özelliği bulunur. Bu özellik, gelecekte elektrikli araçlar gibi teknolojik alanlarda büyük bir dönüşüm sağlayabilir.

ekran-goruntusu-2024-04-23-133045.png

AÇIK GRİ RENGİ BULUNUYOR

Niyobobaotit olarak adlandırılan bu cevher, niyobyum, baryum, titanyum, demir ve klorür içeren bir mineraldir. Bu cevher, açık gri renktedir. Şimdilik genellikle çelik üretiminde kullanılan ve önemli bir ağırlık eklenmeden güçlendirilebilen Niyobyum ayrıca, diğer alaşımların metal karışımlarından yapılan malzemelerin üretiminde de kullanılır.

TEKNOLOJİDE DE KULLANILIYOR

ekran-goruntusu-2024-04-23-133051.png

Elektrikli araçların popülerliği hızla artarken, Çin ve Moğolistan arasında Bayan Obo bölgesinde bulunan servet, teknoloji dünyasını da heyecanlandırdı. Niyobobaotit, düşük sıcaklıklarda süper iletken özellik gösterdiğinden, parçacık hızlandırıcılar gibi alanlarda kullanılabiliyor. Lityum ile birlikte kullanıldığında elektrikli araçlardaki yangın riskini önemli ölçüde azaltabildiği ortaya çıktı. Niyobyum-lityum piller aynı zamanda geleneksel lityum pillere kıyasla daha hızlı şarj ediliyor ve lityum pillere göre ömrü 10 kat daha uzun oluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.