Altında risk iştahı etkisi! Fiyatlar geriledi

Altında risk iştahı etkisi! Fiyatlar geriledi
Altın fiyatları, haftaya risk iştahının yükselmesiyle değer kaybıyla başladı.

altinaa5.jpg

Altının ons fiyatı, 1982 dolara kadar gerilerken; altının gram fiyatı ise, sabah saatlerinde dolar/TL'deki yükselişin etkisiyle rekor seviyesine yaklaşsa da ons altındaki düşüşle geriledi.

Altının ons fiyatı, küresel piyasalarda risk iştahının yükselmesinden olumsuz etkilenirken, yeni haftaya da kayıpla başladı. 1982 dolara kadar gerileyen ons altın, saat 17.54 itibarıyla yüzde 0,40 düşüşle 1984 dolarda işlem gördü. 3 haftalık aralıksız yükselişinin ardından geçen haftayı düşüşle tamamlayan sarı madenin kaybında, ABD tahvil faizlerindeki yükseliş etkili oluyor.

altin10.webp

Altının ons fiyatında teknik açıdan, 2000 ve 2020 seviyeleri direnç, 1970 ve 1950 puan destek konumunda bulunuyor.

Analistler, ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin ABD Merkez Bankasının (Fed) 'şahin' politikalarının sona ermiş olabileceği beklentisini güçlendirdiğine dikkati çekerek, bu durumun başta altın ve değerli madenler olmak üzere emtia fiyatları üzerinde etkili olduğu belirtiliyor.

Bu hafta Fed Başkanı Jerome Powell'ın ve diğer Fed yetkililerinin yapacakları sözle yönlendirmeler ile İsrail-Filistin çatışmasından gelecek haber akışının emtia fiyatlarının yönü üzerinde etkili olabilir.

GRAM ALTIN ZİRVESİNDEN GERİLİYOR

Gram altının fiyatı, cuma günü tüm zamanların en yüksek seviyesini 1830 liraya çıkarırken; sabah saatlerinde dolar/TL'deki yükselişin etkisiyle 1827 liraya kadar tırmanarak tarihi zirvesine yaklaştı Ekonomim'in aktardığı habere göre . Dolar/TL ve ons altının değerine göre hesaplanan gram altın, ons altında yaşanan düşüşün etkisiyle kayba yöneldi. Türkiye piyasalarının kapanış saatinde, yüzde 0,19 düşüşle 1814 lirada hareket etti. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 24 liradan, Cumhuriyet altını 12 bin 446 liradan satıldı.

Cuma günü altının ons fiyatındaki artışa paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,48 yükselişle 1.818 liradan tamamlamıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.