Altında büyük deprem! Herkes Salı gününe hazır olsun

Altında büyük deprem! Herkes Salı gününe hazır olsun
Altında büyük deprem yaşanacak. Yatırımcıların gözü salı ve çarşamba gününe çevrildi.

Eylül ayı FED faiz kararı için gözler ABD Merkez Bankası (FED) toplantısı tarihine çevrildi. Altın ve dolar yatırımcısının her ay yakından takip ettiği FED faiz kararının açıklanmasının ardından piyasada son durumun ne olacağı merak ediliyor.

"FAİZLERİ DAHA FAZLA ARTIRMAYA HAZIRIZ"

Fed, temmuz ayındaki son toplantısında politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığına yükseltmişti. Powell, "Gerekli görüldüğü takdirde faizleri daha fazla artırmaya hazırız. Fed faizlere yönelik sonraki adımlara verilere bakarak karar verecek. Fed, faizleri tekrar yükseltme veya sabit tutmaya karar verirken dikkatli bir şekilde ilerleyecek." açıklamalarında bulunmuştu.

NASIL BİR KARAR ÇIKACAK?

ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı için piyasalar nefesini tuttu. FED’in eylül ayı toplantısından nasıl bir karar çıkacağı merak ediliyor.

22 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNE ÇIKMIŞTI

altin-tf7k-cover.jpg

Fed, temmuz ayındaki son toplantısında politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığına yükseltmişti.

FED TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

b8e44f28-altin-fiyatlari-ne-kadar.jpg

FED faiz kararı toplantısının 19 veya 20 Eylül tarihlerinde yapılması bekleniyor. Altın fiyatlarının da buradan çıkacak karara ve beraberindeki açıklamalarla birlikte hareketlenmesi öngörülüyor.

YÜKSELİŞİ BAŞLATMASINA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Yılın büyük bir bölümünde yatay hareketlilik içerisinde olan altın fiyatlarının geleceği merak konusu. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayı toplantısında faiz kararını pas geçeceğine yönelik uluslararası beklentiler artarken, bu durumun ons fiyatlarındaki yükselişi başlatmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.