Altın değil ama servet değerinde! Fiyatı dudak uçuklattı

Altın değil ama servet değerinde! Fiyatı dudak uçuklattı
Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı'nda sergilenen kartal heykelinin fiyatı dudak uçuklattı. Heykel altından değil ama altın değerinde.

Adana'da 2'nci kez düzenlenen Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı, 30 farklı ülkeden 500 firmanın katılımı ile başladı. Fuarda sergilenen 1,5 tonluk kehribar tespih ile kehribar parçalarla tasarlanmış 50 bin dolar değerindeki kartal heykeli, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

kehribar1.jpg

Fuarda sergilenen 1,5 tonluk kehribar tespih ile kehribar parçalarla tasarlanmış 50 bin dolar değerindeki kartal heykeli, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

kehribar5.jpg

'30 BİN DOLAR TEKLİFE SATMADIK'

Kartal heykelini tasarlayanlardan Yusuf Yüksel, kehribar maddesinin 20-40 milyon senede oluşan çam reçinesinin fosilleşmiş hali olduğunu söyledi. Ukrayna'da yaşadığını ve ürünlerini sergilemek için fuara katıldığını belirten Yüksel, "Kehribarlardan kolyeler, tablolar, objeler ve tespihler yapıyorum. 3 arkadaşla 6 aylık çalışmayla kartalı oluşturduk. Üzerinde yaklaşık 4 kilo 750 gram kehribar var. Kartala bayağı ilgi var. Birkaç ay önce 30 bin dolar teklif edilmişti ama satmadık" diye konuştu.

kehribar7.jpg

Yüksel, gerçek kehribarın ısındığında veya yakıldığında reçine kokusu verdiğini vurgulayarak, sahte kehribarlara karşı uyardı. Fuar, 22 Ekim'e kadar gezilebilecek.

kehribar2.jpg

kehribar3.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.