Alman Ordusu Pilotları Çin'de Eğitim Veriyor

Alman Ordusu Pilotları Çin'de Eğitim Veriyor
Alman Ordusu'nda görev yapmış eski savaş uçağı pilotlarının Çin'de askeri pilotları eğittiği iddia edildi.

AA- Alman Spiegel dergisinin ve kamu kuruluşu ZDF'nin haberinde, Alman Ordusu'nda hizmet etmiş eski savaş uçağı pilotlarının Çin Ordusu'ndaki pilotları eğittiği ve bu hizmet karşılığında neredeyse üst düzey bir şirket yöneticisi kadar ücret aldıkları iddia edildi. Eski ordu mensupları arasında bulunan 2 "Eurofighter" tipi savaş uçağı pilotu ve bir "Tornado" pilotu hakkında bilgi aktarılan haberde, üç pilotun yıllarca Alman ordusuna hizmet ettikleri ve NATO’nun gizli taktiklerini bildikleri öne sürüldü.

Haberde, eski Alman pilotların kritik hizmetlerde görev aldıkları için bu görevlerde edinilen gizli bilgilerin sızdırılmış olma ihtimaline dair Almanya’da istihbarat teşkilatlarının faaliyetlerinden sorumlu Federal Meclis Parlamento Kontrol Komitesinin durumu ele alacağı kaydedildi. Ayrıca pilotların çok gizli operasyonel taktikleri de sızdırmış olma ihtimalleri var.

Komite Başkanı Konstantin Notz, daha önce Almanya için çalışan askerlerin devlet sırlarını ifşa etmiş olmalarından endişe duyduklarını belirterek, bunun Almanya, Avrupa ve NATO için önemli bir güvenlik riski oluşturabileceğini bildirdi.

Savunma Bakanlığı inceleme başlatacak

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Singapur ziyaretinde yaptığı açıklamada, konuyla ilgili inceleme başlatılacağını belirterek, “Bunu kararlı bir şekilde yapacağız ve tüm ihlaller cezalandırılacaktır. Bu, kesinlikle açıktır.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.