Alman devi Türkiye’ye o projeyi getirecek ‘Tarih belli oldu’

Alman devi Türkiye’ye o projeyi getirecek ‘Tarih belli oldu’
Alman devi o tarihte Türkiye’ye yeni proje getirmeyi planlıyor.

Almanya merkezli rüzgar türbini üreticisi Enercon Üst Yöneticisi (CEO) Udo Bauer, Türkiye ile ilgili heyecanlandıracak gelişmeyi duyurdu.

Almanya merkezli rüzgar türbini üreticisi Enercon Üst Yöneticisi (CEO) Udo Bauer, Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektöründe Almanya'dan sonra en önemli pazar olduğunu ifade etti.

2026 SONRASINDA GERÇEKŞELTİRİLECEK

CEO Udo Bauer, Enercon'un Türkiye'deki yatırımları 2026'da tamamlanacağını ve sonrasında rüzgarda YEKA projelerine odaklanacaklarını belirtti.

Bauer, WindEurope Yıllık Etkinliği çerçevesinde AA muhabirine, Enercon'un küresel pazarda 61 gigavatlık güce ulaştığını, bunun 40 yılda elde edildiğini dile getirdi.

alman-devi-cildirdi-turkiyeye-getirmek-istiyoruz-diyerek-duyurdular-2de76b.jpg

Türkiye'de 2,8 gigavatlık rüzgar kapasite kurulumu yaptıklarını ifade eden Bauer, 1,5 gigavatlık kurulum daha planlandığını aktardı.

Türkiye’nin, rüzgar enerjisi sektöründe Almanya'dan sonra en önemli ikinci pazar konumunda bulunduğunu dile getiren Bauer, Enercon'un Türkiye'deki yatırımları 2026'da tamamlayacağını, sonrasında rüzgarda YEKA projelerine odaklanacağını aktardı.

alman-devi-cildirdi-turkiyeye-getirmek-istiyoruz-diyerek-duyurdular-b95a8b.png

Türkiye'de 700 doğrudan, 10 bin civarında dolaylı istihdam sağladıklarını aktaran Enarcon CEO’su, Türkiye'ye yeni bir teknoloji olan E-175 E2 GT jeneratörü getirmek istediklerini aktardı.

alman-devi-cildirdi-turkiyeye-getirmek-istiyoruz-diyerek-duyurdular-f0a206.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.