Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Eray Sezgin

Eray Sezgin

KALE ARKASI

Alışılmışın dışında

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi beklenen seyir zevkini veremedi. Bunda Valerien İsmael''in eleştirilerin hedefinde olması ve lige verilen millî aranın Fenerbahçe''nin temposuna olumsuz yansıması etkili olmuş gibi gözüküyor.

Fenerbahçe bir deplasman takımı için maçın ilk 70 dakikalık bölümünde biraz daha istediklerini yapabilen ve oyunun kontrolünü elinde tutan bir takım görüntüsü çizdi. Takım oyununun kısmen oturmuş olması ve oyuncuların da artık Jorge Jesus''un beklentilerini iyice anlamış olmasından dolayı bu fark ortaya çıktı.

Beşiktaş ise ev sahibi avantajını ve taraftar gücünü kendi lehine çeviremedi ve aman kalemizde bir gol görmeyelim anlayışıyla sahadaydı. Valerien İsmael''in eleştirilerin hedefinde olması ve yaşanabilecek bir derbi mağlubiyetine camianın tahammülü olmaması takımın oyununu da etkiledi.

Tüm bu gelişmeler sonucunda da hem tribünde hem de ekran başındaki futbolseverler sıkıcı ve tatsız bir derbi izlemiş oldu.

Valerien İsmael bana göre Jesus''a oranla daha doğru oyuncu değişiklikleri yaptı ve özellikle 80. dakikadan sonra Beşiktaş oyunun kontrolünü eline aldı. Ghezzal hamlesi tabii ki burada çok etkili oldu.

Fenerbahçe ise Pedro oyundan çıktıktan sonra topu ön alanda tutamadı ve bu da hücum anlamında pozisyon üretilememesine neden oldu. Pedro çıktıktan sonra bir Arda Güler hamlesi gelseydi belki de işler Fenerbahçe adına daha olumlu sonuçlanabilirdi.

Golsüz biten derbinin ardından deplasman takımı olarak Fenerbahçe istediğini aldı diyebiliriz ama Valerien İsmael''in kendi evinde böyle bir sonuç almasından sonra bu kadar memnun ve pozitif konuşmasına ise bir anlam verebilmiş değilim. Belki de 2 hafta daha zaman kazanmış olmanın mutluluğunu yaşıyordur…

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları