Ali Yerlikaya açıkladı: 424 organize suç örgütü çökertildi

Ali Yerlikaya açıkladı: 424 organize suç örgütü çökertildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamada, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen MAHZEN-26 operasyonunun ayrıntılarını aktardı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya resmi X hesabından yaptığı bir açıklamada, organzie suç örgütlerine yönelik Kahramanmaraş merkezli 2 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen MAHZEN-26 operasyonunun tüm ayrıntılarını aktardı.

Bakan Yerlikaya açıklamasında, Ahmet Canık’ın elebaşılığını yaptığı ‘Canık Çetesi’ olarak bilienen organize suç örgütünün aralarında elebaşının da bulunduğu 21 üyesinin jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalanması sonucu çökertildiğini açıkladı.

Operasyonlar sonucu, ruhsatsız tabanca ve av tüfekleri, çok miktarda farklı türlerde uyuşturucu maddeler ve uyuşturucu madde kullanma aparatları da jandarma ekipleri tarafından ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya operasyonlar sonucu gözaltına alınan 21 kişiden 20’sinin çıkarıldığı mahkemede tutuklandığını 1’i hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini de açıklamasına ekledi.

Bakan Yerlikaya açıklamasında ayrıca, 1 Haziran 2023 tarihi ile 4 Nisan 2024 tarihi arasından düzenlenen operasyonlar sonucu, 14’ü uluslararası, 38’i ulusal, 69’u bölgesel ve 303’ü yerel olmak üzere toplamda 424 organize suç örgütünün çökertildiğini de açıkladı.

ekran-alintisi-jpg1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.