Alev Alatlı hayatını kaybetti

Alev Alatlı hayatını kaybetti
Yazar Alev Alatlı vefat etti.

Sağlım Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yazar Alev Alatlı'nın vefatını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yazar Alev Alatlı'nın vefatını duyurdu. Bakam Koca, yaptığı paylaşımda Alev Hanım'ın bir süredir tedavi gördüğünü belirterek, kendisiyle gerçekleştirdiği bir ziyaret esnasında Alev Hanım'ın "Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz." sözlerini hatırlattı.

Bu ifadeleri, aydınlarımıza, yöneticilere ve ülkemizin geleceğine etki edebilecek herkese yönelik bir vasiyet olarak algıladığını dile getirdi. Alev Alatlı'nın fikir ve sanat hayatının önemli isimlerinden biri olduğunu vurgulayarak, 2014 yılında edebiyat dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü başta olmak üzere birçok ödülle onurlandırıldığını ifade etti ve "Hepimizin başı sağ olsun." diyerek paylaşımda bulundu.

ekran-goruntusu-2024-02-02-140211.png

Alev Alatlı Kimdir?

Alev Alatlı, 1944 yılında İzmir'de doğdu. Lise eğitimini Tokyo'da tamamladı. Lisans eğitimini ODTÜ'de Ekonomi & İstatistik alanında aldı. Ardından Fulbright bursuyla ABD'ye giderek Ekonomi & Ekonometri Yüksek Lisansını Vanderbilt Üniversitesi'nde (Nashville, Tennessee) tamamladı. Felsefe üzerine eğitimine devam ederek doktora çalışmalarını New Hampshire, Dartmouth College'de sürdürdü ve İlâhiyat, Düşünce ve Medeniyet Tarihi üzerinde yoğunlaştı. 1974 yılında Türkiye'ye dönerek İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı ve Ankara Devlet Planlama Teşkilatı'nda kıdemli ekonomist olarak görev aldı. Ayrıca California Üniversitesi (Berkeley) ile psiko-dilbilim alanında ortak çalışmalar yürüttü. Cumhuriyet Gazetesi ile birlikte "Bizim English" adında bir dergi çıkaran Alatlı, daha sonra Türk Yazarlar Kooperatifinde (YAZKO) başkan yardımcısı olarak görev aldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.