Alaylı ressamdan muhteşem eserler

Alaylı ressamdan muhteşem eserler
İstanbul'da tabelacılık yapan Mehmet Engül çocukluk yıllarında keşfettiği yeteneğini bu günlere taşıdı. Kendi deyimiyle "alaylı ressam" olan Mehmet Engül kara kalem ve yağlı boya ile doğayı resmediyor.

Canan İSPİR / KAMU SON HABER

Yüzlerce çalışması bulunan Engül sihirli elleriyle vurduğu fırca derbeleri ile birbirinden muhteşem eserler ortaya çıkarıyor. Ayvazofski hayranı olduğunu belirten essam Engül "Resim yapmaktan hem büyük keyif alıyorum, hem de yaptığım eserleri satarak masraflarımı çıkarıyorum" dedi.

ALAYLI RESSAM

Gençlik yıllarında hem inşaatlarda çalışıp, hem de karakalem ve yağlı boya resim yapan mehmet Engül, resim yapmaktan büyük keyif aldığını söyledi.Engül "Güzel sanatlar fakültesine gitmeyi çok istedim gidemedim. Ama oğlumu Güzel Sanatlar Fakültesi''nde okututtum.Kendimi bu şekilde tatmin ettim. Ben alaylı ressamım" dedi.

AYVAZOFSKİ HAYRANI

Ressam Mehmet Engül 1961 Elazığ Karakoçan okçular köyü doğduğunu belirterek "İlk ve orta okulumu Karakoçan yatılı bölge okulunda okudum resme karşı ilgim o yıllarda başladı. 1976''da İstanbul''a geldim. İstanbul''da hem meslek okuluna gittim hem de inşaatlarda çalıştım. bu sırada resim işine devam ettim. Çok geçmeden resme karşı olan sevgim nedeniyle 1980 yılında resim atölyesi açtım. Bununla beraber reklam yazları da reklam tabelalar da yaptım. 30 yıl kadar ikisini beraber bir arada götürdüm. Toptan ve Özel sipariş olarak olarak çok tablo sattım. Daha sonra bu dijital makineler çıktıktan sonra tasarım ve grafik işleriyle tabela işlerine daha çok ağırlık verdim. Fakat içimde emekli olduktan sonra tablo yapma özlemim vardı ve 2 yıldır tam da bu aşamadayım. Tablo yaparken çok büyük keyif alıyorum. Arada bir satıldığı zaman onun da bir değişik zevki var, masraflarımı çıkarıyorum. İstiyorum ki insanlarımız sanata yönelsin sanat eserlerini evlerinin bir köşesine assınlar, sanata ve sanatçıya değer versinler. Hayatım boyunca her tür yağlı boya natürmort, portre, oryantal tablolar peyzaj tablolar yaptım. En sevdiğim doğa dağ resimleri ve deniz resimleri. Deniz ressamlarında ayvazofski hayranıyım. Hatta Ayvažofski''nin  bütün eserlerini kaplayan bir ansiklopedisini Rusya''dan getirttim. İnceledim çok beğendim.  istanbul tablolarını, Galata kulesi, kız kulesi gibi güzelliklerini yapıyorum. Severek yapıyorum. Alaylı bir ressamım. Güzel sanatlar fakültesine gitmeyi çok istedim. Gidemedim ama,  oğlumu gönderdim.Oğlum Güzel Sanatlar Fakültesin''den mezun oldu. Kendimi bu şekilde tatmin ettim" dedi.

"ressam_mehmet_engül" instagram sayfası olduğunu belirten Engül, resimlerini burada sergilediğini ve özel siparişler alabileceğini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.