Akşener’den ‘Milletin Enflasyonu’ çalışması Çiftçiden Akşener'e ‘Dayanamıyoruz’

Akşener’den ‘Milletin Enflasyonu’ çalışması Çiftçiden Akşener'e ‘Dayanamıyoruz’
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile birlikte yılın son ‘Milletin Enflasyonu’ çalışması için pazara ve markete gitti.

Akşener’den ‘Milletin Enflasyonu’ çalışması Çiftçiden Akşener'e ‘Dayanamıyoruz’

ANKA'nın haberine göre; Akşener’in “Alım gücü nasıl” diye sorduğu bir pazarcı, “Bitti, paramızın değeri yok. Her gün fakirleşiyoruz” dedi. Bir çiftçi de “Geçen yıl bin liraya, bin 500 liraya aldığımız gübrenin tonunu bu sene 5 bin liraya alıyoruz. Dayanamıyoruz” diye konuştu. Gözyaşlarını tutamayan bir kadın ise “Ben, çocuğuma markette ‘şunu alamayacağım, bunu alamayacağım’ demek istemiyorum” dedi. Akşener, "TÜİK’in verilerine göre bakıldığında Türkiye güllük gülistanlık ama gerçek enflasyona baktığımız zaman 50,76" değerlendirmesinde bulundu.

Milletin enflasyonunu anlamak için yıl boyunca eşiyle birlikte her ay pazara ve markete giderek aynı ürünleri alan fiyatları karşılaştıran Ümit Dikbayır’ın bu yılki son alışverişine Meral Akşener de katıldı.

Alışveriş sonrası Dikbayır, “Bu ay final yapıyoruz. Bu ayki çalışmamızda aylık enflasyon 4,06 çıktı. Yıllık enflasyon ise 50,76 çıktı. Biz, bu çalışmamıza Sayın Genel Başkan’ımızı da çağırdık” dedi.

Akşener de “Bu sonuçların içinde dolardaki kıpırdama da yok. TÜİK’in verilerine göre bakıldığında Türkiye güllük gülistanlık ama gerçek enflasyona baktığımız zaman 50,76. Buradan iktidar mensuplarına, Türkiye’yi yönetenlere sesleniyorum. Vatandaşımız 50,76’lık bir yıllık enflasyonla karşı karşıya. Enflasyona yönelik TÜİK verilerinden ziyade bu gerçek enflasyona, halkın enflasyonuna yönelik tedbirler almalısınız. Ücretlere yapılacak iyileştirmelerin de bu orana göre yerine getirilmesinde çok büyük fayda var. Bizzat gözlerimizle görüp, kulaklarımızla şahit olduğumuz bu sistemin de takipçisi olacağımızı buradan ifade etmek isterim” diye konuştu.

Yapılan alışveriş sonrasındaki değerlendirmede kasım ayında 232,50 lira olan alışveriş tutarı, aralık ayında 12 liralık artışla 244,50 lira tuttu. Markette ise kasım ayında 603,98 lira olan miktarın, aralık ayında 627,44 liraya çıktığı ve market faturasının 23,46 lira arttığı görüldü.

"HER GÜN FAKİRLEŞİYORUZ"

Alışveriş sırasında Akşener, esnaf ve yurttaşın sorunlarını da dinledi.

Bir pazarı esnafı, Akşener’e, “Başbakanım diyebilecek miyiz” diye sordu. Akşener, “İnşallah, o size bağlı” yanıtını verdi.

“Alım gücü nasıl” diye soran Akşener’e bir pazarcı, “Bitti, paramızın değeri yok. Her gün fakirleşiyoruz” karşılığını verdi.

"DAYANAMIYORUZ"

Bir çiftçi de “Geçen yıl bin liraya, bin 500 liraya aldığımız gübrenin tonunu bu sene 5 bin liraya alıyoruz. Yağ geçen sene 150 lira, bu sene 400 lira. Harbiden dayanamıyoruz” dedi.

“ÇOCUĞUMA ‘ŞUNU ALAMAYACAĞIM, BUNU ALAMAYACAĞIM’ DEMEK İSTEMİYORUM”

Bir kadın ise gözyaşlarını tutamayarak, “Artık bir çözüm. Ben çocuğuma markette, ‘şunu alamayacağım, bunu alamayacağım’ demek istemiyorum. Şu kıyafette, kızım önce etikete bakıp, sonra ‘anne bu pahalı’ deyip alamamak o kadar kötü ki” sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.