Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri tanıtıldı

Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri tanıtıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yerli ve milli üretim çalışmaları kapsamında geliştirdiği, pet şişe ve alüminyum atık karşılığı İstanbulkart’a kredi yükleyen sistem olan “Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri” ni Başkan Uysal uygulamalı olarak basına tanıttı.

Süha Çardaklı / İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetim Müdürlüğü ve İBB İştiraki İSBAK, “Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri” pet ve metal şişeleri geri dönüşüme kazandırıyor ve karşılığında İstanbulkart’a kredi yüklüyor.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, akıllı konteynere atık şişe atan vatandaşların İstanbulkart’larına belli bir miktar bakiye kazandıracak çevreci projeyi basına tanıttı. Saraçhane’deki belediye binasında düzenlenen programda İBB bürokratları ve basın mensupları da yer aldı.Uysal, sıfır atık projesi kapsamında çöplerin toplanırken ayrıştırılması için önemli bir çalışma başlattıklarını belirterek, akıllı konteyner projesinin, pet şişe ve metal kutuların kaynağında ayrıştırılarak toplanmasıyla ilgili bir sistem olduğunu söyledi. “Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri” projesinin, Türkiye’de ilk defa 2013 yılında başkanı olduğu Başakşehir Belediyesi ile gündeme geldiğini hatırlatan Başkan Uysal, “Başakşehir Belediyesi olarak Türkiye’de ilk defa evsel atıkların yer altı konteynerinde toplamıştık. Ayrıca dünyada ilk defa konteynerlerin içinde ne kadar çöp biriktiğini belediyeden yada çöp toplama araçlarından takip etme sistemini başlatmıştık” dedi.İBB olarak da Türkiye’de ilk defa, bazı Avrupa ülkelerinde uygulanan bir sistemi İstanbul’da oluşturduklarını ifade eden Mevlüt Uysal, projenin; doğada kaybolmayan, insan sağlığı adına muhakkak geri dönüşümünün sağlanması gereken pet ve metal şişelerin ekonomiye kazandırılmasına çok önemli bir katkı sunacağını söyledi. Projeye sosyal medyada ve haberlerde verilen desteğin kendilerini sevindirdiğini ve ümitlendirdiğini belirten Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü;

PROJE BÜYÜK DESTEK GÖRDÜ

“Ülkemizde geri dönüşüm kültürünün gelişmesi hepimizin görevi ve bu çalışmanın buna çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Önce sosyal medyadan duyurduğumuz bu çalışmanın kabullenilmesi ve beğenilmesi bizi çok heyecanlandırdı. Ülkemiz genelinde başlatılan sıfır atık projesinin başarıya ulaşması adına da çok ümitlendirdi. Görüyoruz ki bütün milletimiz bu projeye sahip çıkıyor. Sosyal medya üzerinden destek veren ve haber yaparak desteğini esirgemeyen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Özellikle sosyal medya üzerinden desteğini esirgemeyen ve aynı zamanda ’Sıfır Atık’projesine hamilik yapan Sayın Cumhurbaşkanımızın Eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’ye canı gönülden teşekkür ediyorum.”

ÇEVRECİ PROJE

Başkan Uysal, üretilen çöplerin bir müddet sonra insanlığın başına bela olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu; “Buna ülke ve insanlık olarak çok ihtiyacımız var. Geri dönüşümle hem gelecekte hayatımızı olumsuz yönde etkileyecek birçok şey engellenmiş olacak. Hem de ekonomik olarak İstanbul’a ve ülkemize çok önemli bir katkı sağlayacak. Akıllı konteynerin önümüzdeki yıllarda ülkemizin her tarafında hizmet verecek bir proje olduğunu düşünüyorum.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.