Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Ahmet Burak Kabaklı

Ahmet Burak Kabaklı

GÜN IŞIĞINDA

Akbelen’de ağaç kıyımı başladı…

Sevgili okurlarım, sosyal medya ve yazınsal basın üzerinden uzun süredir takip ettiğim Akbelen ormanındaki doğa katliamında yürekleri yakan bir gelişme yaşandı… Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de iki yıldır çadır nöbeti tutulan Akbelen ormanında maden sahasının genişletilmesine karşı mücadele eden İkizköylüler ve yaşam savunucuları, dün sabah erken saatlerde gelen onlarca jandarma ve TOMA'yı görünce şaşkınlık yaşadı. Çevreciler ve köylüler çektikleri videoları paylaşarak bu duruma son verilmesini ve kendilerine destek olunmasını istemişler.

Dün sabah saatlerinde başlayan kesime tepki gösteren çevreciler ve köylüler, avukatları İsmail Hakkı Atal aracılığı ile Muğla 1. İdare Mahkemesi'ne müracaat ederek, Akbelen ormanlarında başlayan ağaç kesimin durdurulmasını istedi.

Avukat İsmail Hakkı Atal yaptığı açıklamada, “Muğla ili, Milas ilçesi, İkizköy Mahallesi sınırları dâhilindeki orman sahası için Yeniköy- Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi adına maden açık işletme izni verilmesine ilişkin 28/11/2020 tarihli Tarım ve Orman Bakanlığı işleminin derhal yürütülmesinin durdurulmasını ve iptalini istedik. Bugün verdiğimiz dilekçe ise bu sabah saat 05.30’da jandarma ekipleri korumasında kesim ekibinin Akbelen ormanına girip kesime başladığından, eldeki davada verilecek iptal kararını etkisiz hale getirme girişimini durdurmak, başlayan ekokırım suçunun önüne geçmek için dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmesi istemlidir” diye konuşmuş.

Kıymetli okurlarım, ben de üzerime düşeni yapmak adına, buradan Tarım Orman Bakanlığı yetkililerine seslenmek istiyorum; Lütfen bu kıyıma müdahale edin yoksa çok geç olabilir…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları