Akbank'ta üst düzey değişiklik: Yeni Genel Müdür belli oldu

Akbank'ta üst düzey değişiklik: Yeni Genel Müdür belli oldu
Akbank'ta üst düzeyde atamalar yapıldı.

Akbank, Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada yönetim kademesinde yaptığı değişiklikleri bildirdi.

Bankanın KAP'a yaptığı açıklamada yönetim kurulunda üst düzey değişiklikler yapıldığı kaydedildi.

Özgür Demirtaş'ın 2018 yılında itibaren Yönetim Kurulu üyesi olarak devam ettiği görevinden istifa ettiği görülürken Eyüp Engin'in Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandığı kaydedildi.

ee5db78e-b13f-46b6-b1cb-2caf237c2134.jpg

GENEL MÜDÜR DEĞİŞTİ

2012 yılından beri Genel Müdürlük görevini yürüten Sabri Hakan Binbaşgil, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas Üye olarak atandı.

Binbaşgil'in yerine Genel Müdür olarak Cenk Kaan Gür atandı.

ekrkeerewsfe-001.jpg

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Yeni Genel Müdür Cenk Kaan Gür'den yeni görevinde ilk açıklamayı yaptı. Kaan Gür ilk açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Akbank’a bu önemli görev için yeniden katılmaktan dolayı çok mutluyum. Ülkemizin en köklü kurumlarından biri olan Akbank’ın Genel Müdürlük görevini üstlenmek benim için büyük bir onur ve ayrıcalık. Akbank’ın önümüzdeki dönemde, Sayın Hakan Binbaşgil’in bizlere bıraktığı sağlam temeller üzerinde daha da büyüyüp gelişeceğine olan inancım tam. Akbank, başarılarla dolu bir geçmişe sahip. Akbank’taki güçlü ekiple birlikte bu mirası daha da yüceltmek, yepyeni ufuklara taşımak için hazırız”

kaangur-16-9-1609924228-001.webp

CENK KAAN GÜR KİMDİR?

Cenk Kaan Gür meslek hayatına Garanti Bankası'nda başladı. Garanti Bankası'nda Kurumsal, Ticari ve KOBİ Bankacılığı alanlarında Şube ve Bölge Müdürlüğü'nü takiben, KOBİ İşkolundan Sorumlu Pazarlama Koordinatörlüğü yapan Cenk Kaan Gür, 2011 yılında Akbank’ta KOBİ Bankacılığı İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı.

Kaan Gür, Ticari Bankacılık İş Birimi Genel Müdür Yardımcılığı'nın yanı sıra iştirak şirketlerinden Ak Finansal Kiralama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.