AK Parti'de yeni MYK üyeleri belirlendi

AK Parti'de yeni MYK üyeleri belirlendi
Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin yeni MYK üyelerini belirledi.

AK Parti'de yeni MYK üyeleri belirlendi

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerini belirledi.

Parti Sözcülüğüne getirilen Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Kongresi'nin büyük bir coşkuyla yapıldığını söyledi.

Göreve getirilenlerin birçoğunun MKYK ve MYK'de görev aldıklarını ifade eden Çelik, "AK Parti MKYK'sini de AK Parti'nin en üst yönetim organı olmasının yanı sıra bir siyaset okulu, Türkiye'ye dönük demokratik perspektiflerin geliştirildiği bir düşünce okulu olarak değerlendiririz her zaman. Bu nedenle de AK Parti'de birikimi temsil eden arkadaşlarımızla, yenilenmeyi temsil eden arkadaşlarımız arasında verimli bir iletişimin ortaya çıktığı bir zemin olarak da düşünürüz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu çerçevede Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni MKYK'ye seçilenleri tebrik ettikten sonra yeni dönemdeki hedeflerle ilgili değerlendirme yaptığını anlatan Çelik, şöyle devam etti:

"En önemli meselemiz, yeni MKYK'mizin Türkiye'deki meseleleri kucaklayan, kavrayan, buna yönelik toplumsal talepleri dikkate alan, bu toplumsal talepler temelinde siyasi temsil üreten bir işlevi ortaya koymasıdır çünkü en üst yönetim organıdır, en üst siyasi organdır. Sadece AK Parti'ye, partinin kurumsal kimliğine yön vermekle kalmaz, aynı zamanda Türkiye'de sivil siyasetin gelişmesine, sivil siyasetin yönetilmesine, sivil siyasetin çeşitli ulaştığı evrelerin değerlendirilmesine de MKYK düzeyinde bakılır, değerlendirilir ve ele alınır."

MKYK'den MYK çıktığını hatırlatan Çelik, Merkez Yürütme Kurulu'na ilişkin Genel Başkan Erdoğan'ın değerlendirdiği isimleri açıkladı.

Buna göre, AK Parti'nin yeni Merkez Yürütme Kurulu'nda Genel Başkanvekilliğine Numan Kurtulmuş'un, Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Hayati Yazıcı'nın, Genel Sekreterliğe Fatih Şahin'in getirildiğini belirten Çelik, Erkan Kandemir, Ali İhsan Yavuz, Mahir Ünal, Cevdet Yılmaz, Fatma Betül Sayan Kaya, Mehmet Özhaseki, Lütfi Elvan, Jülide Sarıeroğlu, Vedat Demiröz, Hamza Dağ, Leyla Şahin Ustave Çiğdem Karaaslan'ın da listede yer aldığını kaydetti.

Parti sözcülüğü görevini de kendisinin yürüteceğini ifade eden Çelik, MYK'nin Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacağını söyledi.

Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu MKYK ile ilgili söylemek istediğim şey, özellikle kadın üyelerimizin ve genç üyelerimizin güçlü bir şekilde temsil edilmesine önem verilmiştir. En genç arkadaşımız 21 yaşındadır. Bu şekilde birikimle genç üyelerimiz arasında uygun bir denge, uygun bir sentezin ortaya çıkmasına özen gösterilmiştir. AK Parti MKYK'si ve AK Parti MYK'si, Türkiye'de sivil siyasetin gelişmesi için, Türkiye'de sivil siyaset alanının, demokratik siyasetin güçlenmesi için güçlü siyasi aktörler, güçlü siyasi öznelerdir.

O sebeple bugünkü kongremizde ortaya çıkan bu tablonun ülkemize, bütün yakın çevremize, dünyadaki bütün demokratik güçlere hayırlı olmasını diliyoruz. Bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz."

Devir teslim töreni

AK Parti'nin yeni MYK'sında Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Cevdet Yılmaz, görevi Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker'den devraldı.

Önceki MYK'de Ekonomi İşleri Başkanlığından sorumlu olan Yılmaz, yeni MYK'de Dış İlişkiler Başkanlığı görevine getirildi.

Yeni MYK ilk kez toplandı

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan başkanlığında toplandı.

AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, saat 21.15'te başladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.