AK Parti kalelerini kaybetti '32 yıllık görülmemiş sonuç

AK Parti kalelerini kaybetti '32 yıllık görülmemiş sonuç
31 Mart yerel seçimleri, henüz resmi olarak açıklanmamış olmasına rağmen tarihe geçecek sonuçlara imza attı.

CHP, ilk kez bir seçimde AK Parti'nin önünde yer alırken, bazı ilçelerde ise önemli değişiklikler yaşandı.

AK Parti'nin uzun süredir kontrolünde olan Kilis gibi kalelerde ilk defa geri planda kalırken, Konya'da da 32 yıldır görülmemiş sonuçlar ortaya çıktı.

AK Parti'nin kalelerini kaybetmesi şaşkınlık yarattı! Kilis'te 2004'ten, Konya'da ise 1992'den sonra ilk kez yaşanan bu durum, Türkiye için tarihi bir geceyi işaret ediyordu.

Seçmenlerin tercihleri, AK Parti'nin güçlü olduğu şehirlerde bile değişim talebinin güçlü olduğunu gösterdi ve CHP'nin tarihindeki zaferlerinden birini oluşturdu.

Kilis, tarihinde ilk kez el değiştirme sürecine girmişti. AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana sürekli olarak önde olduğu bu şehirde, seçmen bu kez CHP'ye yönelerek hem kendi illerine hem de CHP'ye tarihi bir zafer yaşattı.

Konya'nın önemli ilçelerinden Seydişehir, Akşehir ve Cihanbeyli ise 32 yıl aradan sonra ilk kez CHP'nin kontrolüne geçti. Bu durum, seçmenin değişim talebinin sadece büyükşehirlerle sınırlı olmadığını gösterdi.

Seçimde önde olan CHP'nin Genel Başkanı Özgür Özel, kazanılan ve önde olunan illeri kent kent sıralayarak duyurdu.

Canlı yayınlanan konuşmasında, Adana'dan İstanbul'a, Ankara'dan İzmir'e birçok büyük şehirde zafer elde ettiklerini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.